fbpx
Elena Udrea pe scena de la mitingul din 2014. (sursa foto Mediafax.ro)

PMP, executat silit de Compania de Transport Public din Cluj pentru neplata deplasării la mitingul din 2014

Partidul Mișcarea Populară este executat silit de Compania de Transport Public din Cluj-Napoca pentru neplata deplasării Cluj-București și retur la mitingul anti-acciză din 15 martie 2014.

Judecătoria Cluj-Napoca a încuviințat executarea silită cerută de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, prin executor judecătoresc, împotriva Partidul Mișcarea Populară – Filiala Cluj. Partidul nu a plătit 3.582 de lei, cât a costat transportul tur-retur pe ruta Cluj-București al membrilor filialei clujene care au participat la mitingul din 15 martie 2014. Acum are de plătit și penalități de 3.800 de lei.

Potrivit actualului președinte PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu, este executată fosta filială, care a funcționat cu CIF-ul (cod de identificare fiscală) din București, actuala filială având CIF propriu. Fosta filială a fost condusă de Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, care între timp a fost condamnat într-un dosar de corupție.

Adrian Gurzău și soția, Elena Udrea și familia Băsescu

Înainte de executarea silită, CTP Cluj-Napoca a dat în judecată PMP și a câștigat în noiembrie 2017 procesul: ”Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantei a sumei de 3.582,76 lei reprezentând c/valoare prestări transport de persoane neachitate, precum și la plata sumei de 3.808,47 lei reprezentând penalități de întârziere calculate pana la data de 16.03.2017.”, se arată în sentință.

”Conform înscrisurilor anexate cauzei, între Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. și pârâtul Partidul Mișcarea Populară – Filiala Cluj a avut loc o înțelegere contractuală în temeiul căreia pârâtul a solicitat reclamantei prin Comanda emisă la data de 13.02.2014 asigurarea în favoarea sa a transportului , tur-retur pe ruta Cluj-Napoca- București, a membrilor săi la mitingul organizat de PMP din data de 15 martie 2014, ora 12:00 în Piața George Enesscu, București.

Așa cum rezultă fără echivoc din Foaia de parcurs anexată cauzei la fila 12, reclamanta și-a îndeplinit obligația asumată sens în care ulterior a emis factura nr. …/18.03.2014 scadenta la 18.03.2014 în valoare de 3.852,76 lei, a cărei plată pârâtul nu a realizat-o deși a fost notificat în acest sens.

Or, în temeiul dispoz. art. 1350 alin. 1 și 2 C.civ., orice persoană trebuie să își execute obligațiile pe care le-a contractat, iar atunci când, fără justificare, nu își îndeplinește această îndatorire, ea este răspunzătoare de prejudiciul cauzat celeilalte părți și este obligată să repare acest prejudiciu, în condițiile legii. În situația în care una dintre părțile unui contract nu-și execută obligația, cealaltă parte are mai multe posibilități, printre care și aceea de a solicita instanței obligarea celeilalte părți la executarea obligației  asumate, conform art. 1516 C.civ.”, se arată în motivarea sentinței.

Pentru că PMP nu s-a conformat de bunăvoie, CTP a apelat la un executor judecătoresc și a obținut încuviințarea executării silite în instanță printr-o încheiere civilă recentă.

”Admite cererea formulata de petentul BEJ Popa Nicolae Fanfany …. Încuviințează executarea silită la cererea creditoarea Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A.A împotriva debitorului Partidul Mișcarea Populară – Filiala Cluj, cu sediul în Cluj-Napoca… si cu sediul central in Bucuresti…, în temeiul titlului executoriu – sentinta civila nr. 8174/2017 pronuntata la data de 20.11.2017 de Judecatoria Cluj-Napoca, in dosarul nr….,privind obligarea debitoarei la plata sumei de 3.582,76 lei reprezentand valorea prestari servicii de transport persoane si suma 3.808,47 lei reprezentand penalitati de intarziere  ,sens în care autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligației cuprinse în titlul executoriu, cu respectarea prevederilor art. 622 alin. 3 C.pr.Civ. Fără cale de atac. Pronunțată în ședința publică din data de 24.05.2018”, se arată în minuta hotărârii.

Președintele actual al PMP Cluj, deputatul sălăjean Vasile Cristian Lungu, a precizat: Datoria respectiva nu aparține actualei echipe a PMP Cluj, ea reprezentând un serviciu de care a beneficiat vechea echipa a partidului. Noua echipa a PMP Cluj are multe contracte in derulare încă din 2017 și a achitat la timp și întotdeauna toate bunurile și serviciile pe care le a achiziționat. Vechea echipa a PMP Cluj a funcționat sub CIF ul partidului de la București. Noua entitate și echipa a PMP Cluj funcționează sub CIF propriu.” Lungu a confirmat că este executat PMP național.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina