fbpx
sursa foto sptfm.ro

Petre Grigoraș a dat în judecată CFR 1907

Fostul antrenor al feroviarilor, Petre Grigoraș, a dat în judecată clubul, mai exact Fundația CFR 1907 Cluj, pentru a-i plăti salariile restante. Grigoraș spune că a apelat la instanță ca ultimă soluție după ce a fost amânat de nenumărate ori.

Petre Grigoraș s-a adresa Judecătoriei Cluj-Napoca pentru a emite somație de plată împotriva Fundației CFR 1907 Cluj. Fostul antrenor cere suma de 52.000 de euro, ce reprezeintă salarii restante. ”De un an tot aștept banii. M-au tot amânat. Ultima dată, au spus că suma este prea mare și au propus să mi se plătească eșalonat, lunar. Am înțeles că situația este grea, din păcate, și am acceptat. Apoi, niciun semn de viață. Astfel că mi-am angajat avocat și am apelat la instanță. Am fost nevoit să apelez la această soluție. Eu n-am mai avut în viața mea un proces. M-a ferit Dumnezeu de așa ceva”, a declarat Grigoraș pentru CLUJUST.ro.

Din suma totală pe care trebuia să o primească, 57.000 de euro, Petre Grigoraș a primit 5.000. Pentru restul de bani se va judeca la Judecătoria Cluj-Napoca cu Fundația CFR 1907 Cluj. ”Pe această fundație am avut contractul, la fel și jucătorii. Nu știu de ce. Probabil are legătură cu taxele și impozitele, a spus Grigoraș. Cu toate acestea, clubul de fotbal funcționează pe societatea comercială Fotbal Club CFR 1907 SA.

EVZ.ro a publicat astăzi o informație interesantă legată de impozitele pe care trebuia să le plătească clubul CFR. Potrivit EVZ.ro, în cursul lunii noiembrie, ANAF a finalizat un control la clubul de fotbal CFR Cluj și a stabilit că societatea comercială prin care se derulează tranzacțiile fi nanciare a calculat greșit salariile jucătorilor din Gruia. Un control derulat de la Agenția Națională de Administrare Fiscală la clubul CFR Cluj, care vizează activitatea pe mai mulți ani, a descoperit că administratorii nu au virat la bugetul de stat sume importante de bani, care reprezintă o parte din impozitele pe salariile jucătorilor.

Inspectorii de la Controlul Fiscal au descoperit că cei de la CFR Cluj datorează 26 milioane de lei, ce reprezintă impozite nereținute din salariile jucătorilor, și suma 24,3 milioane de lei, dobânzi și penalități de întârziere. Cu alte cuvinte, susțin surse din interiorul clubului, salariile jucătorilor au fost impozitate conform Legii Sportului, fiind reținute din salariile jucătorilor un procent de 21,5 la sută, compus din 16 la sută – impozit pe profit și 5,5 la sută impozit pentru sănătate. „Cei de la Fisc au ajuns a concluzia că trebuiau reținute și impozitele pentru contribuțiile sociale, pentru pensia suplimentară și impozitul pentru sănătate datorat de angajator. În total, toate aceste contribuții se ridică la aproape 40 la sută din veniturile jucătorilor”, a declarat un oficial din cadrul clubului de fotbal CFR Cluj.

Controlul fiscal a descoperit că fotbaliștii de la CFR Cluj au fost plătiți pentru prestațiile lor fotbalistice, iar pe lângă salarii li s-au achitat prime de joc sau prime de instalare, care au fost impozitate cu procente mult mai mici decât ar fi trebuit. „Din contractele/ convențiile încheiate și din activitatea desfășurată de către jucătorii de fotbal, rezultă că aceasta nu este una întâmplătoare, conjuncturală, aceasta neimplicând realizarea punctuală a unui serviciu sau lucrări, activitatea desfășurată reprezintă în fapt una dependentă în conformitate cu reglementările legale în vigoare”, susțin inspectorii de la Fisc. Concluzia controlului este că jucătorii profesioniști nu pot fi angajați ca simpli prestatori de servicii și că statutul acestora în cadrul clubului sunt de angajați, în adevăratul sens al cuvântului, calitate din care sunt remunerate și trebuie să plătească și impozite, atât clubul cât și angajatorul.

Comments

comentarii

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult
Liderul AUR, George Simion, a anunțat sprijinul partidului pentru contracandidații Coaliției de guvernare la alegerile locale, înclusiv în Cluj. Liberalul Sabin Sărmaș susține că are nevoie de „sprijinul clujenilor”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!