Acasă » DIVERSE » Petiție pentru reglementarea de urgență a aplicațiilor de tip Uber, Clever și Bolt

Petiție pentru reglementarea de urgență a aplicațiilor de tip Uber, Clever și Bolt

Coaliția pentru economie digitală a lansat petiția prin care cere Guvernului să reglementeze de urgență aplicațiile de tip Uber, Clever și Bolt. Numărul semnăturilor crește rapid.

”Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență, intrată în vigoare pe 16 mai, ce modifică legea taximetriei. În urma acestei modificări, a început un val de abuzuri din partea taximetriștilor și a poliției asupra șoferilor parteneri: amenzi, intimidări, bătăi, mașini confiscate. Prin urmare, numărul șoferilor activi pe platformă a scăzut cu 25% într-o singură zi, iar timpul de așteptare s-a mărit la peste 10 minute.

Ridesharing-ul a fost reglementat cu succes în 14 țări europene, dar România întârzie să facă acest lucru, lăsând acest domeniu pradă abuzurilor și incertitudinii.

Fără o Ordonanță de Urgență care să reglementeze urgent aceste servicii, activitatea va fi serios perturbată, fiind afectați atât cei 2.5 milioane de utilizatori ai acestor platforme, cât și cei 20.000 de șoferi parteneri.”, se arată în preambulul petiției.

Inițiatorii cer:

  • Reglementare urgentă și corectă pentru a putea deservi cei 2.5 milioane de utilizatori ai celor 3 platforme: Uber, Bolt și Clever.
  • Să lăsăm celor 20.000 de șoferi parteneri opțiunea unui job part-time.
  • Să plătim 60 milioane de euro taxe și impozite (conform studiu PricewaterhouseCoopers).

Reglementarea de urgență inseamnă adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, al cărei text a fost deja aproape finalizat impreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Transporturilor.

Petiția avea circa 20.000 semnături în dimineața zilei de 21 mai.

Petiția poate fi semnată AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina