fbpx

Percheziții DIICOT în Mureș și Cluj la cultivatori de cannabis. S-au ridicat aproape 100 de kg de plante

Procurorii DIICOT și polițiștii antidrog au efectuat, în 22 septembrie, 19 percheziții în Cluj și Mureș, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe culturi de cannabis, muguri de cannabis și alte resturi vegetale, în cantitate totală de aproximativ 95 de kg.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și cultivarea și deținerea de droguri de risc.

”În cauză s-a reținut faptul că, pe raza municipiului Târgu Mureș, s-a constituit un grup infracțional organizat ai cărui membrii au procedat la înființarea mai multor culturi de cannabis, atât indoor cât și outdoor, precum și la comercializarea de droguri de risc și de mare risc către diverși consumatori.

La data de 22.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Mureș au efectuat un număr de 19 percheziții domiciliare, pe raza județelor Mureș și Cluj, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe culturi de cannabis, muguri de cannabis și alte resturi vegetale, în cantitate totală de aproximativ 95 de kg, instalații necesare creșterii și îngrijirii plantelor de cannabis, sisteme informatice, precum și sumele de 16.350 de lei şi 315 euro.

În cursul zilei de astăzi, șase inculpați au fost arestați preventiv de Tribunalul Mureș pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de alți doi a fost dispusă măsura preventivă a controlul judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca şi Alba Iulia, al jandarmilor din cadrul IJJ Mureş şi Cluj, precum şi al unui echipaj canin de la Aeroportul Cluj-Napoca – Sectorul Poliției de Frontieră.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns