fbpx

Pedofilul din Mănăștur a fost condamnat la închisoare cu suspendare și plata de daune morale

Bărbatul care aborda minore în fața unei școli din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 4 ani, prestarea a 100 de zile de muncă în folosul comunității și plata de daune morale de câte 2.000 de euro către cele două minore părți civile în proces.

Inculpatul, care se afla în arest preventiv, a fost pus în libertate, ca urmare a faptului că instanța de fond a dispus suspendarea executării pedepsei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare, dar nici parchetul, nici părțile civile și nici inculpatul nu au făcut-o până acum.

Instanța Judecătoriei Cluj-Napoca a pronunțat următoarea soluție:

I. În baza art. 396 alin. 2 si 10 C.proc.pen. condamna inculpatul Lukacs Miklos Arthur, în prezent arestat la Penitenciarul Gherla, la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru savârsirea infractiunii de coruperea sexuala a minorilor în forma continuata (doua acte materiale), prevazuta de art. 221 alin. (1) Cod penal cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen.

În baza art. 67 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a se afla la mai putin de 100 de metri de unitati de învatamânt în care sunt încadrati minori (crese, gradinite, scoli si licee) sau de cluburi culturale sau educative pentru minori, de a comunica cu persoanele vatamate Moldovan Augustina-Maria si Florea Diana-Maria si cu membrii familiilor acestora, de a se apropia de acestea la mai putin de 100 de metri, de a se apropia de locuintele si scoala persoanelor vatamate la mai putin de 200 de metri, prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), m), n) si o) C.pen., pe o durata de 3 ani.

În baza art. 65 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a se afla la mai putin de 100 de metri de unitati de învatamânt în care sunt încadrati minori (crese, gradinite, scoli si licee) sau de cluburi culturale sau educative pentru minori, de a comunica cu persoanele vatamate Moldovan Augustina-Maria si Florea Diana-Maria si cu membrii familiilor acestora, de a se apropia de acestea la mai putin de 100 de metri, de a se apropia de locuintele si scoala ( persoanelor vatamate la mai putin de 200 de metri, prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), m), n) si o) C.pen.

În baza art. 396 alin. 2 si 10 C.proc.pen. condamna inculpatul Lukacs Miklos Arthur, în prezent arestat la Penitenciarul Gherla, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru savârsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri în forma continuata, prevazuta de art. 375 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen.

În baza art. 67 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a se afla la mai putin de 100 de metri de unitati de învatamânt în care sunt încadrati minori (crese, gradinite, scoli si licee) sau de cluburi culturale sau educative pentru minori, prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) si m) C.pen., pe o durata de 2 ani.

În baza art. 65 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a se afla la mai putin de 100 de metri de unitati de învatamânt în care sunt încadrati minori (crese, gradinite, scoli si licee) sau de cluburi culturale sau educative pentru minori, prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) si m) C.pen., care se executa în conditiile art. 65 alin. 3 C.pen.

În baza art. 38 alin. 1 – 39 alin. 1 lit. b) C.pen. contopeste pedepse aplicate mai sus (2 ani închisoare, 1 an închisoare), aplicând pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care adauga un spor de o treime din durata celeilalte pedepse, rezultând pedeapsa de 2 ani si 4 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. b) C.pen. contopeste pedepsele complementare aplicate mai sus si interzice, în final, inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a se afla la mai putin de 100 de metri de unitati de învatamânt în care sunt încadrati minori (crese, gradinite, scoli si licee) sau de cluburi culturale sau educative pentru minori, de a comunica cu persoanele vatamate M.A.M si F.D.M si cu membrii familiilor acestora, de a se apropia de acestea la mai putin de 100 de metri, de a se apropia de locuintele si scoala persoanelor vatamate la mai putin de 200 de metri, prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), m), n) si o) C.pen., pe o durata de 3 ani.

În baza art. 45 alin. 3 lit. b) si alin. 5 C.pen. contopeste pedepsele accesorii aplicate mai sus si interzice, în final, inculpatului, cu titlu de pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a se afla la mai putin de 100 de metri de unitati de învatamânt în care sunt încadrati minori (crese, gradinite, scoli si licee) sau de cluburi culturale sau educative pentru minori, de a comunica cu persoanele vatamateM.A.M si F.D.M si cu membrii familiilor acestora, de a se apropia de acestea la mai putin de 100 de metri, de a se apropia de locuintele si scoala persoanelor vatamate la mai putin de 200 de metri, prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), m), n) si o) C.pen.

În temeiul art. 91 C.pen. suspenda executarea pedepsei de 2 ani si 4 luni închisoare sub supraveghere pe o durata de 4 ani, termen de supraveghere stabilit conform art. 92 C.pen., care se va calcula de la data ramânerii definitive a prezentei hotarâri.

În baza art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. pedeapsa complementara rezultanta aplicata mai sus se executa de la ramânerea definitiva a prezentei hotarâri de condamnare.

În baza art. 65 alin. 3 C.pen. pedeapsa accesorie aplicata mai sus se executa în caz de revocare sau anulare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata executarii pedepsei principale.

În temeiul art. 93 alin. (1) C.pen. impune inculpatului respectarea urmatoarelor masuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Cluj, la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, în prealabile, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si întoarcerea;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b) si c) C.pen. impune inculpatului executarea urmatoarelor obligatii, pe durata termenului de supraveghere:

a) sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat în colaborare cu institutii din comunitate,

b) sa se supuna masurilor de control, tratament sau îngrijire medicala în cadrul Asociatiei Filantropice Medical Crestina Christiana.

În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., cu retinerea art. 404 alin. 2 C.proc.pen., impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligatia prestarii unei munci neremunerate în folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, în cadrul Primariei mun. Cluj-Napoca sau în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.

În temeiul art. 404 alin. 2 C.proc.pen. atrage atentia inculpatului ca nerespectarea cu rea-credinta a masurilor de supraveghere sau a obligatiilor impuse, precum si savârsirea unei alte infractiuni pe parcursul termenului de supraveghere va atrage revocarea suspendarii si executarea pedepsei în regim de detentie.

În baza art. 399 alin. 1 rap. la art. 241 alin. 1 ind. 1 lit. a) C.proc.pen. constata încetata de drept masura arestarii preventive luata fata de inculpat prin încheierea penala nr. 40/C/A/25.04.2018 a Judecatoriei Cluj-Napoca (dosar nr. 8564/211/2018), prelungita la data de 21.05.2018 (dosar nr. 10637/211/2018 si mentinuta la datele de 18.06.2018, 13.07.2018, 09.08.2018, 04.09.2018 si 02.10.2018.

În temeiul art. 399 alin. 3 lit. b) C.proc.pen. dispune punerea de îndata în libertate a inculpatului Lukacs Miklos Arthur, daca nu este detinut, arestat sau retinut în alta cauza, solutie care se comunica Penitenciarului Gherla.

Constata ca inculpatul a fost retinut si arestat preventiv în perioada 24.04.2018 – 16.11.2018.

II. În baza art. 397 alin. 1 rap. la art. 19 alin. 3 si art. 20 C.proc.pen., cu retinerea art. 1357 C.civ. si art. 23 alin. 3 C.proc.pen. admite actiunea civila exercitata de Ministerul Public în numele partii civile M.A.M, si, în consecinta, obliga inculpatul la plata catre partea civila a sumei de 2000 de Euro (echivalentul în lei la data platii) cu titlu de daune morale.

În baza art. 397 alin. 1 rap. la art. 19 alin. 3 si art. 20 C.proc.pen., cu retinerea art. 1357 C.civ. si art. 23 alin. 3 C.proc.pen. admite actiunea civila exercitata de Ministerul Public în numele partii civile F.D.M, si, în consecinta, obliga inculpatul la plata catre partea civila a sumei de 2000 de Euro (echivalentul în lei la data platii) cu titlu de daune morale.

În temeiul art. 249 alin. 5 si 7 rap. la art. 252 C.proc.pen. instituie masura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale inculpatului în vederea repararii pagubei, pâna la concurenta sumei de 4.000 de Euro.

În baza art. 93 alin. 5 si art. 96 alin. 2 C.pen. atrage atentia inculpatului asupra îndeplinirii obligatiilor civile cu cel putin trei luni înainte de expirarea termenului de supraveghere, sub sanctiunea revocarii suspendarii si executarii pedepsei în regim de detentie.

În baza art. 112 alin. 1 lit. b) C.pen. confisca de la inculpat în favoarea statului telefonul mobil marca Huawei, model ALE-L21, aflat în posesia organelor de cercetare penala.

În baza art. 162 alin. 4 C.proc.pen. dispune restituirea catre inculpat a cartelei telefonice SIM Orange cu seria 1510192009236A02 cu nr. de telefon 0748200415, aflata în posesia organelor de cercetare penala, la ramânerea definitiva a prezentei sentinte.

În baza art. 398 rap. la art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obliga inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 1000 de lei. Conform art. 274 alin. 1 si art. 275 alin. 6 C.proc.pen. onorariile aparatorilor din oficiu, av. Baciu Alina si av. Bachis Anda-Narcisa, în cuantum de 195 de lei pentru fiecare si onorariul partial al aparatorului din oficiu Ban Tiberiu, în cuantum de 130 de lei, vor fi avansate din fondul Ministerului Justitiei.

Executorie privind constatarea încetarii de drept a masurii arestarii preventive, punerea de îndata în libertate a inculpatului si luarea masurii asiguratorii.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei sentintei penale pentru procuror, inculpat si persoanele vatamate/partile civile.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina