Acasă » ȘTIRI » Presupusul pedofil din Mănăștur, care aborda minore de 10 ani cu ”hei domnișoară!”, rămâne în arest

Presupusul pedofil din Mănăștur, care aborda minore de 10 ani cu ”hei domnișoară!”, rămâne în arest

Presupusul pedofil din cartierul clujean Mănăștur, despre care procurorii spun că aborda minore de 10 ani cu ”hei domnișoară!” și cu organul sexual scos din pantaloni , rămâne în arest preventiv.

Un judecător de drepturi și libertăți a respins, astăzi, contestația acuzatului împotriva măsurii arestului preventiv: ”În baza art. 4251 alin. (7) pct. 1 lit b) raportat la art. 204 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Lukacs Miklos Arthur, formulată împotriva încheierii penale nr. 40/C/A/25.04.2018 a Judecătoriei Cluj-Napoca, prin care s-a luat măsurii arestării preventive. În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen. inculpatul va suporta cheltuielile judiciare avansate de stat în suma de 200 lei. Se va avansa din FM onorariul avocatului din oficiu, C. A., în cuantum de 130 lei. Definitivă. Solutionată si pronunţată în camera de consiliu din data de 10.05.2018.”

Potrivit propunerii de arestare formulată de Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, ”în dimineaţa zilei de 19.04.2018, în jurul orei 07:30, în timp ce se deplasa spre şcoală, aflându-se pe str. Taberei, nr. 3, persoana vătămată I, în vârstă de 10 ani, a fost abordată cu expresia „hei, domnişoară!” de către numitul L.M.A., care se afla într-un autoturism marca Ford Focus cu nr. CJ… staţionat pe trotuar. În momentul în care persoana vătămată s-a apropiat de autoturism, aceasta a observat că numitul L.M.A. avea organul sexual scos din pantaloni şi mâna dreaptă pe organul sexual. Susnumitul s-a adresat persoanei vătămate cu expresia „îţi place?”. Persoana vătămată s-a speriat şi a fugit spre poarta şcolii”, se arată în propunerea de arestare preventivă a procurorilor.”

Din actele de urmărire penală a mai rezultat că „în jurul orelor 11:00, două clase din şcoala persoanei vătămate s-au deplasat spre Piaţa Flora pentru a servi masa. Copii din cele două clase a IV-a erau încolonaţi şi supravegheaţi de trei învăţătoare. Cu această ocazie, persoana vătămată a observat în acelaşi loc pe numitul L.M.A., care se afla în autoturismul său. Minora s-a înroşit şi a lăcrimat şi în cursul aceleaşi zile a povestit despre cele întâmplate doamnei învăţătoare.”

Procurorii au făcut referire și la un incident din dimineaţa zilei de 20 aprilie: ”în jurul orei 07.30, în timp ce se deplasa spre scoală, aflându-se pe str. Taberei, nr. 3 persoana vătămată II, în vârstă de 10 ani, a fost abordată verbal de către numitul L.M.A. care se afla într-un autoturism staţionat pe trotuar şi care a chemat-o să urce la el în autoturism. […] Aceasta nu a observat că numitul L.M.A. avea organul sexual scos din pantaloni, iar în cursul aceleaşi zile a povestit cele întâmplate învăţătoarei sale.

(…) în data de 23.04.2018, în urma celor relatate de către minorele I şi II, numitele […], în calitate de cadre didactice, au observat că în faţa şcolii, în jurul orei 09:30, se afla o persoană de sex masculin cu semnalmentele furnizate de către persoanele vătămate minore. Cele două martore l-au abordat pe bărbatul respectiv, acesta fiind numitul L.M.A.. Martora D.R. a observat în momentul în care s-a apropiat de autoturismul marca Ford Focus faptul că geamul portierei stânga era deschis, iar numitul L.M.A. într-o mână ţinea un telefon mobil, iar în cealaltă mână ţinea organul sexual. Fiind speriat de faptul că a fost abordat de către martore, numitul L.M.A. a pornit autoturismul de la faţa locului trecând peste o bordură”

„În drept fapta numitul L.M.A. care în data de 19.04.2018 a abordat pe minora I în vârstă de 10 ani cu expresia „hei domnişoară!”, iar în momentul în care aceasta s-a apropiat de autoturismul susnumitului, acesta i-a arătat organul sexual scos din pantaloni adresându-i întrebarea „îţi place?” întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor prev. de art. 221 alin. 1 C.pen.

Fapta numitului L.M.A. care în data de 20.04.2018, în jurul orei 07:30, în timp ce se afla în autoturismul său parcat pe str. Taberei, a abordat persoana vătămată II, în vârstă de 10 ani, respectiv a chemat-o să urce la el în autoturism pentru a-i arăta organul sexual întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la coruperea sexuală a minorilor prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 221 alin. 1 C.pen

Fapta numitului L.M.A. care în data de 23.04.2018 în jurul orei 09:30, se afla în autoturismul marca Ford Focus cu geamul portierei stânga deschis, vehiculul fiind parcat în apropierea Colegiului Tehnic Napoca, iar în momentul abordării de către martorele V.D. şi D.R. acesta ţinea în mâna dreaptă organul sexual scos din pantaloni, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri prev. de art. 375 C.pen.”, se mai arată în propunerea de arestare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns