fbpx
Acasă » PROCESE » Femeie condamnată la închisoare pentru ultraj judiciar asupra unei avocate din Cluj. 5000 euro daune morale
Avocata Laura Chiorean

Femeie condamnată la închisoare pentru ultraj judiciar asupra unei avocate din Cluj. 5000 euro daune morale

O femeie a fost condamnată de Judecătoria Cluj-Napoca la 1 an închisoare cu suspendare și muncă neremunerată pentru ultraj judiciar asupra unei avocate din Baroul Cluj. Aceasta a primit prin sentință 5.000 de euro cu titlul de daune morale.

Ioana Veronica Rus a fost condamnată la 1 an închisare cu suspendare pe un termen de supraveghere de doi ani. Pe lângă asta, trebuie se presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la o asociație filantropică sau la Tribunalul Cluj!

Inculpata a fost trimisă în judecată pentru că a agresat-o pe avocata Laura Elena Chiorean, consilier județean PSD, pe holul Tribunalului Cluj, în fața unei săli de judecată, de unde ieșiseră cele două. Clienții avocatei Chiorean se judecau cu agresoarea într-un dosar civil. Potrivit datelor de la dosar, aceasta a strâns-o de gât pe avocată și a dat-o cu capul de perete. În apărarea victimei a sărit un alt avocat, martor la incident.

Sentința Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Avocata Chioreanu ne-a spus că nu dorește să discute despre proces până nu se pronunță decizia definitivă.

Soluția Judecătoriei Cluj-Napoca pe scurt:

”In temeiul art. 386 C.proc.pen. respinge cererea partii civile Chiorean Laura Elena prin avocat de schimbare a incadrarii juridice a faptei de care a fost acuzata inculpata Rus Ioana Veronica din infractiunea de ultraj judiciar prev. de art. 279 alin. 1 si 4 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. in doua infractiuni de ultraj judiciar prev. de art. 279 alin. 1 si 4 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. si respectiv art. 279 alin. 1 si 4 C.pen. rap. la art. 206 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

In temeiul art. 279 alin. 1 si 4 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc.pen., condamna pe inculpata Rus Ioana Veronica, la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj judiciar.

In temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispozitiilor art. 92 C.pen.

In temeiul art. 93 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In temeiul art. 93 alin. 2 C.pen. impune inculpatei sa execute obligatia prevazuta de lit. b a acestui articol, respectiv sa urmeze un program de reintegrare sociala derulat de serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu institutiile din comunitate.

In temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Asociatiei Filantropice Medical Crestine din Cluj-Napoca sau a Tribunalului Cluj, pe o perioada de 60 de zile lucratoare.

In temeiul art. 94 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art. 93 alin. 1 lit. c) – e) C.pen. se comunica Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Cluj.

In temeiul art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor art. 96 C. pen.

In temeiul art. 576 alin. 1 C.proc.pen., un exemplar al prezentei hotarari se comunica Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Cluj.

In temeiul art. 397 raportat la art. 25 C.proc.pen. si art. 1357 si urm. C.civ., admite in parte actiunea civila formulata de partea civila Chiorean Elena Laura si obliga astfel pe inculpata Rus Ioana Veronica la plata catre partea civila Chiorean Elena Laura a sumei de 5000 euro cu titlu de daune morale, la cursul BNR de la data pronuntarii prezentei hotarari.

In temeiul art. 276 alin. 1 si 2 C.proc.pen. admite in parte cererea partii civile Chiorean Laura Elena de obligare a inculpatei la plata de cheltuieli judiciare facute de parti si astfel obliga pe inculpata Rus Ioana Veronica la plata catre partea civila a sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare facute de parti constand in onorariu partial avocat ales.

In temeiul art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obliga inculpata la plata sumei de 1000 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Pronuntata in sedinta publica, azi, 25 ianuarie 2019.”


Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina