fbpx

Patru șoferi prinși băuți la volan prin Cluj în week-end. O femeie a refuzat prelevarea de mostre biologice

Patru șoferi au fost prinși băuți la volan prin Cluj, în week-end-ul 3-4 martie. O femeie oprită în trafic a refuzat să sufle în aparatul etilotest și să i se recolteze probe biologice.

La data de 3 martie., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au identificat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost implicat într-un accident cu pagube materiale pe strada Gheorghe Asachi, din municipiu. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste  0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași seară, în jurul orei 21:15, poliţiştii au depistat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Floreşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Arinilor, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice. De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În 4 martie, în jurul orei 03:30, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, de 30 de ani, din comuna Floreşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada B.P. Haşdeu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză avea o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit comunicatului IPJ Cluj.

În aceeași noapte, în jurul orei 1:30, poliţiştii au oprit pentru control o femeie, de 41 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism prin Piaţa Avram Iancu. Femeia a refuzat să se supună atât testării cu aparatul etilotest, cât şi recoltării probelor biologice, pentru a se stabili dacă se afla sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. ”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Spre sfârșitul zilei de duminică, în jurul orei 23:15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier-Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au prins un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe DN1 E60, prin comuna Floresti, judeţul Cluj, având o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns