fbpx

Părinții unei tinere care face echitație de performanță povestesc cum medicul Mihai Lucan i-a salvat viața

Părinții unei tinere care face echitație de performanță povestesc într-o scrisoare cum medicul Mihai Lucan din Cluj i-a salvat viața acum zece ani.

Pe lângă acuzațiile care i se aduc medicului urolog Mihai Lucan, există și oameni, foști pacienți, care îl laudă și care doresc să-și arată sprijinul față de chirurg în această perioadă. Considerăm că pentru a exista un echilibru și o egalitate de arme, trebuie prezentate și poveștilor acestor oameni. Mai jos redăm scrisoarea deschisă a soților Chivulescu din București:

”Scrisoare deschisa, de sprijin, pentru domnul prof. dr. Mihai Lucan

Incepem aceasta scrisoare de recunostinta, adresata domnului profesor doctor Mihai Lucan, dar si oricarei instante interesate, prin a preciza ca ceea ce facem noi acum este un gest normal si firesc catre un profesionist, un om, care a salvat viata fiicei noastre, Maria-Ilinca Chivulescu.

Dincolo de acuzele si scandalul mediatic in care este implicat domnul doctor, noi nu am contenit sa credem in valoarea sa ca medic, profesionist si ca om, avand in vedere felul in care a inteles sa-si asume o decizie grea si sa ne salveze copilul.

Pe scurt :

In anul 2006, la varsta de 6 ani si cateva luni, fata noastra a fost diagnosticata in Bucuresti cu hidronefroza bilaterala cu ectazie de gradul 3-4 pe rinichiul drept si respectiv 1-2 pe rinichiul stang.

Noua ca parinti nu ne venea sa credem ca descoperim atat de tarziu o boala congenitala, care in mod normal ar fi trebuit descoperita mai devreme de neonatolog sau de medicul pediatru al fetitei.

Am inceput sa cerem referinte peste referinte la diferite clinici si doctori din Bucuresti pentru ca ce ni se spunea era sumbru: rinichiul drept era condamnat, urma sa-l piarda.

Decizia era cu atat mai grea cu cat si rinichiul stang era si el afectat…iar spectrul pesimist al unui esec medical care sa ne duca spre dializa si pe lista de asteptare a transplanturilor ne ingrozea.

Tot cautand in stanga si in dreapta am aflat de domnul doctor Mihai Lucan, care avea referinte peste tot, extrem de bune, mai mult decat atat avea renumele ca-si asuma cazurile dificile pe care ceilalti le refuza.

Intr-o vizita scurta pe care dansul a facut-o la Bucuresti, la una din clinicile de aici, a acceptat sa ne consulte fata. Ceea ce am auzit ne-a hranit cu speranta sufletele: E un pic cam pe ultima suta de metri pentru rinichiul drept, dar cu o metoda anume de pieloplastie eu cred ca fata dumneavoastra are sanse sa ramana cu amandoi rinichii.

Ceea ce a urmat a fost un efort conjugat de 3 ani, cu vizite lunare la Cluj, cu doua operatii de pieloplastie, mai intai pe rinichiul drept, iar la distanta de un an pe rinichiul stang, timp in care domnul doctor Mihai Lucan ne-a fost alaturi si a urmarit pas cu pas evolutia post-operatorie a fetei noastre.

Intreaga prestatie, atat a domnului doctor cat si a echipei dansului, a fost ireprosabila.

Maria Chivulescu

Datorita acestui gest medical, pe care alti doctori renumiti din Bucuresti nu si l-au asumat, fata noastra in 2009 era complet refacuta si am primit vestea ca poate face orice sport, textual cum a spus domnul doctor: Chiar si bungee jumping!

In primavara aceasta, fata noastra implineste 18 ani, face echitatie de performanta de aproape 5 ani si a fost deja acceptata la 5 universitati din Marea Britanie cu specialitatea Equin Science, urmand sa-si aleaga una dintre ele dupa bacalaureat, iar din toamna sa-si urmeze visul legat de cai si echitatie.

Multumim domnule doctor!

Cu stima,

Florentin Chivulescu

Maria-Lorena Chivulescu

05.03.18  Bucuresti”

O altă scrisoare primită de avocatul lui Lucan a venit de la Clara Ruian din Lugoj, care a fost operată în 2016 și spune că se simte foarte bine. 

La începutul lunii, vă spuneam că avocatul medicului, Eugen Iordăchescu, a primit mai multe scrisori de susținere de la foști pacienți.

Avocatul lui Mihai Lucan a primit scrisori de susținere pentru medic de la foști pacienți

Lucan este urmărit penal, sub control judiciar, de DIICOT București pentru că ar fi delapidat Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, unde a fost director.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina