fbpx

Avocatul lui Mihai Lucan a primit scrisori de susținere pentru medic de la foști pacienți

Avocatul lui Mihai Lucan, Eugen Iordăchescu, a primit scrisori de susținere pentru medic de la foști pacienți. Prezentăm o astfel de scrisoare, care l-a impresionat pe avocat. Cei care doresc să-i scrie pot vedea adresa acestuia la sfârșitul articolului.

”Am primit sute de scrisori legate de persoana domnului profesor Mihai Lucan. Aceasta scrisoare primita de la domnul Simula Petru m-a impresionat.”, ne-a spus avocatul Eugen Iordăchescu. Amintim că Lucan este urmărit penal de către procurorii DIICOT pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave, prejudiciul din dosar fiind de peste 5 milioane lei. Redăm mai jos scrisoarea unui fost pacient al medicului urologoc:

”Bună ziua, domnule avocat Iordăchescu!

Mă numesc Simula Petru, am 53 de ani, sunt din Cluj-Napoca și am doi copii și aș dori să vă transmit povestea mea de viață în sprijinul profesorului doctor Lucan.

La vârsta de 38 de ani, în timpul serviciului, în tură de nopate am suferit o hemoragie nazală și am fost dus de urgentă la clinica medicală 2 unde mi s-au acordat îngrijiri medicale pentru oprirea hemoragiei. În urma mai multor investigații s-a constatat că sufăr de insuficiență renală, stadiul terminal. În urma diagnosticului am fost transferat la clinica de nefrologie la profesorul doctor Pațiu.

3 luni s-au chinuit medicii să mă convingă să fac dializă și nu am fost deacord. Nu consideram că pot trăi cu această bolă, vroiam pur și simplu să mor. Sprijinit de familie, soție și cei doi copii, menționez că la data respectivă, copii aveau vârsta de 6 și 11 ani, am acceptat cu greu, când deja era prea târziu iar doctorul Pațiu a considerat că singura posibilitate era dializa peritoneală, corpul meu fiind deja prea slăbit pentru hemodializă. Doctorii mi-au explicat că singurul tratament posibil pentru această boală este Transplantul Renal, la clinica de Urologie la profesorul doctor Lucan.

De la acea dată, speranța mea de viață atârna de gândul că am să ajung la domnul doctor Lucan, rugându-mă din suflet, apelând și la cel de sus Dumnezeu să mă ajute să trăiesc. După un an și câteva luni am mers împreună cu soția la clinica de Urologie și Transplant Renal și m-am înscris pe lista de așteptare la doctorul Luscalov care m-a întrebat dacă am un donator și am specificat că vreau Transplant Renal din moarte cerebrala, dorind a evita să pun în pericol viața cuiva.

La 4/5 luni, am fost chemat prin telefon la clinică pentru investigații legate de compatibilitatea mea cu donatorul. Atunci l-am întâlnit prima dată pe domnul profesor doctor Lucan iar la vederea dânsului, un respect față de persoana lui, m-a cuprins, care și-a păstrat intentsitatea până în prezent. După multe investigații la clinică, dintr-un număr de 10 persoane am rămas doar 4, două persoane pentru transplant și doaua persoane rezervă. Eu unul am fost rezervă, până când medicii au ieșit din operație. Dezamăgit am mers acasă împreună cu soția, gândindu-mă la încurajările pe care mi le-au spus soția cât și medicii și la faptul că sunt încă tânăr și trebuie să îmi pastrez speranța.

După o lună și jumătate am fost contactat telefonic pentru a mă prezenta la clinică. După o altă sesiune de analize am fost chemat în cabinetul medical unde domnul doctor Lucan împreună cu echipa medicală au luat decizia și mi-au spus aceste cuvinte: „Tu, tu esti cel mai compatibil dintre toți, punem sau nu rinichiul?”. În mintea mea s-au iscat mai multe întrebări: „Dacă mor?”, „Dacă nu o să funcționeze rinichiul?”, dar răspunsul l-am dat ferm:”Punem, că de aia sunt aici!”.

Operația a decurs bine dar cu mici probleme. La reanimare domnul doctor Lucan a venit să mă încurajeze și m-a sfătuit astfel:”Ridică-te din pat și umblă cu cadrul dacă vrei să trăiești!”. Operația de transplant renal este o operație deloc ușoară. După externare rinichiul a funcționat foarte bine timp de 7 ani și jumătate, nu am fost internat în nici un spital, am fost doar în vizită pentru analize, la început în fiecare săptămână iar pe urmă lunar pe parcursul celor 7 ani jumătate.

Ce vreau eu să vă descriu este modul în care decurgeau vizitele pe care eram obligat să le fac, în vederea obținerii tratamentului medicamentos și pentru a efectua radiografiile necesare la clinică. În afara rutinii medicale, vreau să menționez că eu, ori de câte ori trecea domnul doctor Lucan pe lângă noi, mă ridicam în picioare de pe bancă și îl sălutam respectuos, respect pe care l-am păstrat pentru dânsul și am să îl păstrez, deoarece eu îl percep pe domnul doctor Lucan ca omul care mi-a prelungit viața și îi mulțumesc din suflet. O altă întâmplare aș vrea să menționez, întâmplare care mi-a rămas întipărită în minte și am considerat-o ca pe un act de mărinimie din partea domnului profesor Lucan. O mamă cu un un copil în brațe, când echipa medicală a trecut pe lângă dânsa, doar domnul doctor Lucan s-a oprit și a întrebat-o care este problema copilului. A invitat-o în cabinet pentru consultații, acesta fiind preocupat de problemele celor tineri, înainte de ale ori cărui alt pacient.

Am să îi multumesc domnului doctor pentru cei 7 ani jumătate în care rinichiul pe care dânsul mi l-a transplantat, a funcționat pentru că în acest timp, datorită contribuție lui am reușit să îmi cresc copii și să îi văd cum devin bărbați.

După 7 ani jumătate, din vina mea, pentru că nu am respectat cu strictețe tratamentul și regimul, rinichiul a cedat. Astăzi fac din nou dializă, hemodializă și speranța la un transplant văd doar în amintire.

Sunt profund dezamăgit de tot ce se publică în mass media în legătură cu domnul doctor Lucan. Oare pe câți i-a făcut bine în țara asta domnul doctor Lucan prin operații și transplant și nimeni nu vine în sprijinul dânsului. Pe perioada celor 7 ani jumatate am întâlnit mii de oameni care au fost operați de domnul doctor, mulți din acești oameni ii datorează viața dânsului. Lunar se făceau zeci de transplanturi și o persoană care trece printr-o asemenea situație, puteți fii siguri că știe să aprecieze ce înseamnă viața.

Să faci de 3 ori pe săptămână dializă nu este deloc ușor!

Doar aflâdu-te într-o asemenea situație poți înțelege ce a făcut profesorul Lucan pentru oameni.

Eu personal, prin câte am trecut și câte am văzut, viața fiindu-mi în mâinile acestui doctor, nu consider că această persoană despre care se scrie în mass media este aceași persoană care mi-a dat sansa să imi continui viața. Părerea mea este că aceste informații la adresa domnului doctor Lucan sunt prostii.

Vă mulțumesc, că ati trecut împreună cu mine prin povestea mea de viață!”

Cei care au mesaje de sustinere pentru medicul Mihai Lucan pot să scrie pe adresa de e-mail a avocatului Eugen Iordăchescu – iordachescu@iordachescu-law.ro sau, prin poștă, pe adresa sediului Iordăchescu și Asociații – Str. Mărului, Nr. 4
cod poștal 400090, Cluj-Napoca, România.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina