fbpx

Parchetul Tribunalului Cluj a clasat un dosar cu soție lovită după trei ani de la plângere. Femeia e revoltată

Un nou caz de violență domestică, cu femeia victimă, închis de procurorii de la Parchetul Tribunalului Cluj uimește lumea prin argumentele din ordonanța de clasare. Amintim de cazul publicat de Clujust în noiembrie 2018, în care procurorul a considerat prea scumpă desfășurarea procesului în comparație cu gravitatea urmărilor produse de faptă.

Noul caz, în care s-a dat clasare, a fost prezentat de publicația Libertatea. Femeia a primit decizie de clasare după trei ani de la depunerea plângerii de violență în familie împotriva fostului soț și este obligată să plătească cheltuielile judiciare.

M-a bătut și în mașină, și în casă. Și ei m-au chemat foarte des la audieri și polițiștii mi-au spus că procurorului care ancheta cazul nu-i era clar câte palme sau câți pumni am primit. Asta nu îi era clar. Procurorul care a anchetat cazul a plecat la pensie și a fost preluat de altcineva. Și eu m-am gândit că pe drum s-au pierdut probe, informații. Poate e doar o neglijență”, a declarat victima.

Camelia a obținut atunci și ordin de protecție împotriva bărbatului. Susține și că a dus la poliție mesajele de amenințare cu moartea pe care le-a primit și fotografii cu casa devastată de fostul soț.

Inculpatul a recunoscut faptul că a aplicat două lovituri de palmă peste față persoanei vătămate. Această împrejurare se coroborează în parte cu versiunea persoanei vătămate în sensul că în aceeași zi persoana vătămată a fost victima unei agresiuni în autoturism, dar nu se coroborează decât în parte cu numărul de lovituri primite și zona vizată, potrivit susținerilor victimei”, se arată în ordonanța procurorului.

Victima a depus un certificat medico-legal pe care scrie: „Traumatism cranio-facial. Contuzie articulație temporo-mandibulară stângă, fără să prezinte leziuni primare”.

”Reținem că leziunile suferite de către persoana vătămată nu au produs urme precum echimoze, excoriații și plăgi”, se arată în ordonanța de clasare.

Femeia este decisă să conteste clasarea.

Parchetul Tribunalului Cluj a răspuns celor de la Libertatea cu același șablon trimis la Clujust acum 1 an și jumătate: ”Analizând petiția dumneavoastră, vă aducem la cunoștință faptul că nu au fost identificate informații de interes public solicitate în cererea dumneavoastră astfel încât acestea să vă poată fi furnizate în condițiile legii. În temeiul art. 7 alin. 2 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, nu vă putem oferi date.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina