fbpx

Suporterul care a lovit cu scaunul un jandarm pe Cluj Arena a fost condamnat la 7 ani și 6 luni închisoare

Suporterul care a lovit cu scaunul un jandarm la meciul ”U” Cluj – Hermannstadt Sibiu din 9 iunie 2019 a fost condamnat, pe fond, la 7 ani și 6 luni închisoare. În plus, are de plătit despăgubiri de 18.000 de euro părții vătămate. Sentința Tribunalului Cluj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Soluția pe scurt:

”Condamna pe inculpatul Vidrean Ovidiu Traian, In temeiul art. 257 alin. 1 si 4 Cod penal rap. la art. 32 alin. 1 si art. 188 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de: – 7 (sapte) ani si 6 (sase) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de ultraj sub forma tentativei de omor.

In baza art. 55 lit. a rap. la art. 66 al. 1 lit. a), b) si m) art. 67 al. 2, art. 68 al. 1 lit. c Cod Penal, interzice inculpatului pe o durata de 3 ani, care incepe sa curga dupa executarea pedepsei inchisorii, dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a dreptul de a se afla la meciuri de fotbal sau la orice alte manifestari sportive desfasurate pe stadioane, in sali polivalente ori in alte locatii de acest gen ce presupun participari numeroase de persoane, respectiv cel putin 1.000 de persoane.

In temeiul art. 65 al. 1 si 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a), b) si m) Cod Penal, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala privativa de libertate va fi executata sau considerata ca executata.

In baza art. 7 rap. la art. 4 al. 1 lit. b din L.76/2008 dispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice necesare in vederea constituirii Sistemului National de Date Genetice Judiciare. In temeiul art. 72 Cod penal scade din durata pedepsei pronuntate timpul retinerii, al arestarii preventive si al arestului la domiciliu ale inculpatului incepand cu data de 11.06.2019 la zi. In temeiul art. 399 al. 1 Cod de Procedura Penala mentine masura preventiva a arestului la domiciliu a inculpatului V.O.T..

In temeiul art. 397 al. 1 rap. la art. 19 al. 1, 4 si 5 Cod Procedura Penala si la art. 1357 Cod Civil admite in parte actiunea civila a partii civile S.V.,, si in consecinta obliga inculpatul sa plateasca in favoarea partii civile suma de 3.000 euro sau echivalentul in lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii, cu titlu de daune materiale si suma de 15.000 euro, sau echivalentul in lei la cursul BNR din ziua efectuarii platii, cu titlu de daune morale, respingand celelalte pretentii reprezentand daune morale, formulate de catre partea civila.In temeiul art. 397 al. 1 rap. la art. 19 al. 1, 4 si 5 Cod Procedura Penala si la art. 1357 Cod Civil precum si la dispozitiile art. 320 din L. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, admite actiunea civila formulata de catre partea civila Spitalul Militar de Urgenta Dr. Constantin Papilian Cluj Napoca, cu sediul in Cluj Napoca, str. General Traian Mosoiu, nr. 22, jud. Cluj, si in consecinta obliga inculpatul sa plateasca in favoarea acestei parti civile suma de 4.731,14 lei, reprezentand valoarea prestatiilor medicale acordate persoanei vatamate S.V..

In temeiul art. 397 al. 1 rap. la art. 19 al. 1, 4 si 5 Cod Procedura Penala si la art. 1357 Cod Civil precum si la dispozitiile art. 320 din L. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, admite actiunea civila formulata de catre partea civila Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, cu sediul in Cluj Napoca, strada Clinicilor, nr. 3-5, jud. Cluj si in consecinta obliga inculpatul sa plateasca in favoarea acestei parti civile suma de 1.405,32 lei, reprezentand valoarea prestatiilor medicale acordate persoanei vatamate S.V., in cadrul Sectiei Clinice de Neurochirurgie a unitatii spitalicesti constituite parte civila. In baza art. 112 al. 1 lit. b) si al. 3 Cod penal dispune confiscarea speciala de la inculpatul V.O.T. a sumei de 260,07 lei, reprezentand contravaloarea scaunului de plastic cu picior metalic, folosit de inculpat la comiterea infractiunii, si care nu i-a apartinut inculpatului, iar apartinatorul nu a cunoscut scopul folosirii lui.

In temeiul art. 162 al. 3 Cod de Procedura Penala dispune conservarea si pastrarea pe durata de arhivare a dosarului, a mijloacelor materiale de proba inaintate de Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj instantei de judecata, respectiv a unui colet numerotat cu nr. 2, denumit Ultraj comis la data de 09.06.2019, ce contine 1 (unu) spatar cu suport metalic si 1 (unu) sezut, gasite pe sol langa gardul despartitor dintre peluza si pista de atletism. In temeiul art. 274 al. 1 Cod Procedura Penala obliga inculpatul sa plateasca in favoarea statului cheltuieli judiciare in suma de 1.200 lei. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare cu reprezentantul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, cu inculpatul, si cu partile civile. Pronuntata in sedinta publica din data de 5 iunie 2020, in lipsa participantilor.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns