fbpx

Paraziții NU a câștigat procesul cu Sindicatul Agenților de Poliție. S-a respins doar cererea de ordonanță președințială

Pentru că ne plac știrile corecte, facem o precizare cu privire la știrea difuzată azi de Europa FM și preluată de mai toată presa.  Trupa Paraziții NU a câștigat procesul cu Sindicatul Agenților de Poliție. S-a respins doar cererea de ordonanță președințială. Procesul pe fond nici nu a început.

Europa FM a titrat azi ”Trupa „Paraziții” a câștigat în primă instanță procesul cu Poliția Română”, iar mare parte din presă a preluat știrea.

În realitate, instanța Tribunalului București s-a pronunțat cu privire la cererea de ordonanță președințială depusă de Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), care dorea ca Paraziții să nu mai cânte piesa ”Antimiliție”, cel puțin până se judecă dosarul de fond.

Dosarul cu obiect ordonanță președințială are numărul 19958/3/2019, iar dosarul de fond, cu obiect acțiune în răspundere delictuală, are numărul 19186/3/2019 și nu are încă stabilit termen de judecată. Precizăm că în cazul cererilor de ordonanțe se fixeaxă termene de urgență, de aceea a fost deja judecată.

Soluția pe scurt:

”Respinge exceptia lipsei calitatii de reprezentant, ca neîntemeiata.

Califica exceptia lipsei capacitatii civile a reclamantului de a promova prezenta cerere de chemare în judecata ca fiind aparare de fond.

Respinge exceptia inadmisibilitatii invocata în raport de dispozitiile Art. 30 alin. 2/Constitutie si Art. 10 lit. d din Legea nr. 8/1996, ca neîntemeiata.

Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale, ca inadmisibila în raport de dispozitiile Art. 997 alin. 1 NCPC.

Obliga reclamantul sa plateasca pârâtilor suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentând onorariu de avocat.

Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronuntare. Apelul se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a Civila.

Pronuntata în data de 12.08.2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei.”

Articolul 997 (1) NCPC  prevede: ”Instanța de judecată, stabilind că în favoarea reclamantului există aparența de drept, va putea să ordone măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.”

Preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, a anunţat anul trecut că dă judecată Paraziţii pentru „mesajul ofensator“ la adresa poliţiştilor din România din piesa trupei, „Antimiliţie“.  „Trebuie să avem judecători pricepuţi la cântat. Sindicatul va da în judecată trupa pentru melodia aia. Nu se poate aşa ceva într-o ţară democrată“, a declarat Iulian Surugiu la postul România TV.

În dosar sunt pârâți Bogdan Ionuț Pastaca (Ombladon), Ștefan Cătălin Ion (Cheloo), Petre Udrea (FreakaDaDisk) și societatea 20 CM Productie SRL.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina