fbpx

Orban a anunțat că revin amenzile pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID: ”Suntem democrație, dar nu e anarhie”

Premierul Ludovic Orban a declarat în această dimineață: ”trecem la starea de alertă maximă pentru că legea ne conferă toate pârghiile pentru instituirea regulilor. ” Hotărârea de Guvern prin care se pune în aplicare starea de alertă a fost adoptată, astfel că revin amenzile pentru cei care nu respectă regulile. Acestea sunt prevăzute în Legea 55/2020, intrată în vigoare azi.

”Ministerul Afacerilor Interne prin structurile sale, inclusiv Poliția locală, va trebui să se implice cu toate forțele pentru a asigura respectarea regulilor.

Majoritatea cetățenilor sunt oameni cu respect față de lege, care au fost alături de noi și a căror responsabilitate a contribuit la ținerea sub control a epidemiei. Trebuie să-i ferim de unii care se pare că nu înțeleg, o comunitate care se manifestă agresiv și sfidează regulile.

Trebuie să fim de partea celor care contribuie la o conduită normală și firească. Cu cât limităm efectele mai mult cu atât șansa de a reveni la normalitate e mai mare. Ca să adoptăm noi măsuri de relaxare, cele pe care le-am adoptat deja trebuie să nu genereze o creștere a cazurilor.

Ca atare, o dată cu adoptarea HG în baza legii vă repet avem la dispoziție toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Am rămas siderat când am văzut că oameni care ne acuzau că am dat amenzi acum acuzau că nu am dat. O conduită corectă din partea tuturor contribuie la sănătatea publică. Din punctul meu de vedere, cât e evident că acest virus generează riscuri majore, inclusiv pentru viață, orice comportament care nu e corect și care poate duce la infectare trebuie sancționat.

Suntem democrație, dar nu e anarhie. Democrația funcționează în beneficiu celor care respectă regulile.”, a declarat Orban, citat de biziday.ro

Cei care nu poartă mască în locuirile închise prevăzute de legea 55/2020 riscă amenzi între 500 și 2.500 de lei.

Organizatorii de concerte, mitinguri sau alte adunări riscă amenzi între 3.000 și 15.000 de lei.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [974.37 KB]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina