fbpx

Odată cu încălzirea vremii, au început accidentele cu motociclete. Poliția: ”Nu presupuneți că vă văd ceilalți!”

Un grav accident rutier s-a produs din cauză că șoferul unei mașini nu a acordat prioritate unei motociclete. Polițiștii le recomandă motocicliștilor să fie cu ochii pe mașinile care ar putea să le taie calea: ”nu presupuneți că vă văd ceilalți!”

Ieri, în jurul orei 15, la intersecţia străzilor Sarmisegetuza cu Teodor Mihali, din Cluj-Napoca, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui moticiclist.

”Un bărbat, de 21 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sarmisegetuza, ajungând la intresecţia cu strada Teodor Mihali, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier Oprire. Astfel, neacordând prioritate de trecere, a intrat în coliziune cu un un motociclu condus regulamentar.”, se arată într-un comunicat IPJ Cluj.

În urma impactului, motociclistul de 33 de ani, din Cluj-Napoca, a fost rănit grav. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Poliţia Clujeană recomandăm motocicliştilor:

  • Utilizaţi o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă şi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti.
  • Păstraţi contactul vizual, mai ales cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria. NU PRESUPUNEŢI CĂ VĂ VĂD CEILALŢI!
  • Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
  • Asiguraţi-vă în oglizi atunci când viraţi! Şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
  • Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Cele mai multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  • Asiguraţi-vă vizibilitatea prin purtarea unor haine strălucitoare, reflectorizante!
  • Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina