Acasă » EXAMENE-CONCURSURI » O polițistă, o consilieră juridică cu soț politician, două avocate și o juristă din Cluj intră în magistratură

O polițistă, o consilieră juridică cu soț politician, două avocate și o juristă din Cluj intră în magistratură

O polițistă de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, o consilieră juridică de la Consiliul Județean Cluj cu soț politician, două avocate din Baroul Cluj și o juristă au luat concursul de admitere în magistratură. Mai trebuie să treacă de testarea psihologică pentru a ocupa un post de judecător sau procuror.

Mihaela și Radu Rațiu

Consilierul juridic Ganema Mihaela Rațiu de la Consiliul Județean Cluj are a doua notă de la proba interviului, 9.70. La etapa eliminatorie nu stătea prea bine, având nota finală 7.05. Aceasta și-a depus dosarul de concurs la Tribunal, semn că vrea să fie judecător. Rațiu a mai participat la concurs în 2016 și în primăvara acestui an, când a trecut de prima probă, dar a fost respinsă la interviu.

Mihaela Rațiu este căsătorită din 2013 cu Radu Rațiu, consilier local din partea PNL și director al Direcției de Administrare și Exploatare a stadionului Cluj Arena din cadrul CJ Cluj, înființată după falimentarea societății Cluj Arena SA, unde tot Rațiu a fost director. Bine de știut că nașii soților Rațiu sunt președintele CJ Cluj, Alin Tișe, și soția acestuia, notarul public Camelia Tișe.

Tot după mai multe încercări își împlinește visul de a intra în magistratură și inspectorul principal Georgeta Claudia Câmpean de la Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Cluj-Napoca, desemnată ofițerul de poliție al anului 2016 în Cluj. Aceasta a primit nota 8,64 la interviu. Și ea și-a depus dosarul de înscriere la concurs la Tribunal.

Cele două avocate care vor schimba roba sunt Anda Tereza Oprea-Potra, în Baroul Cluj din 2012, și Cristina Augustina Bontea, în Barou din decembrie 2013. Oprea-Potra are o medie generală mare, de 8,5 (7,78 la etapa eliminatorie și 9,22 la interviu). Ea și-a depus dosarul la parchet. Bontea a primit nota 8.14 la interviu.

La interviu a participat și avocatul Mircea Radu Bria, în Baroul Cluj din 2012, care a fost respins cu nota 6,72.

De ultima probă de la concurs a trecut și Cristina Gârda, jurist, care a primit nota  7,24 la interviu.

Cele mai apropiate posturi libere față de Cluj-Napoca sunt câte unul la Judecătoria Baia Mare, Judecătoria Vișeu de Sus și Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

În total, au fost scoase la concurs 70 de posturi de judecător și 35 de procuror, care se pot suplimenta cu 38 posturi de judecător și 11 de procuror. Dar având în vedere că sunt doar 107 care au trecut cu bine concursul, e nevoie doar de două posturi suplimentare.

Lista cu rezultatele finale

Comments

comentarii

Lasă un răspuns