Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » O judecătoare din Cluj este consul la Roma cu activități în sistemul penitenciar
Beatrice Birău (sursa foto facebook.com)

O judecătoare din Cluj este consul la Roma cu activități în sistemul penitenciar

Judecătoarea Aneta Beatrice Birău din Cluj este detașată pe o perioadă de 3 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și lucrează în cadrul Consulatului General de la Roma, având gradul diplomatic de consul.

Deși ministrul Teodor Meleșcanu a solicitat CSM-ului detașarea judecătoarea Beatrice Birău pe perioada misiunii permanente în străinătate, care este de 4 ani, Secția pentru judecători a Consiliului a hotărât ”detașarea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a doamnei Birău Aneta-Beatrice, judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, pe o perioadă de 3 ani”

Potrivit referatului Direcției Resurse Umane și Organizare din cadrul CSM, ”perioada misiunii permanente se întinde pe o perioadă de 4 ani de zile în cadrul Consulatului General de la Roma, având gradul diplomatic de consul, iar ca și departament alocat activității pe care o va desfășura, acesta va fi în sistemul penitenciar privind executarea pedepselor privative de libertate, reinserția socială a condamnaților majori, minori și a femeilor”

Beatrice Birău a judecat, până să plece la Roma, dosare la secția penală a Judecătoriei Cluj-Napoca

Potrivit art. 58 – alin (1) din Legea 303/2004, Consiliul Superior al Magistraturii dispune detaşarea judecătorilor şi procurorilor, cu acordul scris al acestora, la alte instanţe sau parchete, la Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional al Magistraturii, Ministerul Justiţiei sau la unităţile subordonate acestuia ori la alte autorităţi publice, în orice funcţii, inclusiv cele de demnitate publică numite, la solicitarea acestor instituţii. Potrivit alin. (2) Durata detaşării este cuprinsă între 6 luni şi 3 ani. Detaşarea se prelungeşte o singură dată, pentru o durată de până la 3 ani, în condiţiile prevăzute la alin. (1).

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina