Acasă » PROCESE » Camera preliminară a dispus începerea judecății în dosarul lui Florian Walter. Mai are contestație
sursa foto ziuanews.ro

Camera preliminară a dispus începerea judecății în dosarul lui Florian Walter. Mai are contestație

Un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul Cluj a dispus începerea judecății în dosarul penal în care sunt inculpați fostul patron de la ”U” Cluj, Florian Walter, fostul administrator special al clubului, Ioan Mărginea, fostul director sportiv al ”U” Cluj, Marius Nicolae și fostul patron de la Petrolul Ploiești, Daniel Capră.

Soluția pe scurt: ”În baza art. 346 alin. 1 Codul de procedura penala respinge cererile si exceptiile formulate de catre inculpatii Walter Florian, Capră Daniel, Mărginean Ioan si Nicolae Marius Adrian pentru constatarea nelegalitatii actului de sesizare a instantei si a refacerii acestuia, a nelegalitatii unor acte de urmarire penala.

Constata legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune începerea judecatii în cauza privind pe inculpatii Walter Florian, Capră Daniel, Mărginean Ioan si Nicolae Marius Adrian, trimisi în judecata dupa cum urmeaza:

-Walter Florian, pentru savârsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, în modalitatea initierii si constituirii unui grup infractional organizat, urmat de savârsirea unei infractiuni prev.de art.7 alin.1si 3 din Legea nr.39/2003, infractiune care se regaseste în actuala reglementare a Noului Cod penal în dispozitiile art.367 alin.1,3 si 6 din N.Cod penal si delapidare cu consecinte deosebit de grave, în forma continuata – 11 acte materiale, prev.de art.215 alin.1 si 2 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.2 vechiul Cod penal, infractiune care se regaseste în actuala reglementare în dispozitiile art.295 alin.1 N.Cod penal rap.la art.208 N.Cod penal, totul cu aplicarea art.33 lit.a vechiul Cod penal si art.5 din Noul Cod penal.

-Capră Daniel, pentru savârsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, în modalitatea constituirii unui grup infractional organizat, urmat de savârsirea unei infractiuni, prev.de art.7 alin.1 si 3 din Legea nr.39/2003, infractiune care se regaseste îna ctuala reglementare a Noului Cod penal în dispozitiile art.367 alin.1,3 si 6 din N.Cod penal, cu aplicarea art.5 N.Cod penal.

-Mărginean Ioan, pentru savârsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, în modalitatea constituirii unui grup infractional organizat, urmat de savârsirea unei infractiuni, prev.de art.7 alin.1 si 3 din Legea nr.39/2003, infractiune care se regaseste îna ctuala reglementare a Noului Cod penal în dispozitiile art.367 alin.,1,3 si 6 din N.Cod penal, cu aplicarea art.5 N.Cod penal.

-Nicolae Marius Adrian, pentru savârsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, în modalitatea sprijinirii unui grup infractional organizat, urmat de savârsirea unei infractiuni, prev.de art.7 alin.1 si 3 din Legea nr.39/2003, infractiune care se regaseste în actuala reglementare a Noului Cod penal în dispozitiile art.367 alin.1,3 si 6 din NCod penal, cu aplicarea art.5 N.Cod penal, dupa ramânerea definitiva a prezentei încheieri.”

Soluția poate fi atacată cu contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Contestația va fi judecată de un judecător de cameră preliminară de la Curtea de Apel Cluj.

SC Universitatea Cluj SA prin lichidator judiciar A&A Consult și Consiliul Local Cluj-Napoca sunt părți vătămate în dosar.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina