Acasă » PROCESE » O firmă de pe Aleea Stadionului a pus piciorul în prag și a dat în judecată Primăria și Untold

O firmă de pe Aleea Stadionului a pus piciorul în prag și a dat în judecată Primăria și Untold

O firmă care vrea să amenajeze vechiul ștrand de pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca a dat în judecată Primăria și Untold SRL pentru a i se permite accesul la proprietate pe perioada festivalului.

După ce anul trecut comercianții cu contracte cu Primăria pentru tarabele de pe Aleea Stadionului au fost evacuați abuziv, acum o firmă din zonă a pus piciorul în prag.În data de 13 iulie, firma Mirela Beauty Solutions SRL, prin MBA Insolvency, a depus la Tribunalul Specializat Cluj o cerere cu obiect obligația de a face împotriva Primăriei Cluj-Napoca și a societății Untold SRL, care organizează festivalul cu același nume.

Firma reclamantă a cerut ”obligarea pârâtelor la acordarea liberului acces către imobilul deţinut şi obligarea pârâtelor la retragerea tarabelor montate pe gardul care îi înconjoară proprietatea”. Perioada la care se referă cererea este 2-5 august, cât ține festivalul Untold. Este vorba de imobilul de pe Aleea Stadionului nr. 1, pentru care firma Mirela Beauty Solutions a depus recent la Primărie Plan Urbanistic de Detaliu pentru amenajare ștrand.

Pentru că termenul în dosar nici măcar nu fost încă fixat, firma a cerut același lucru prin Ordonanță președințială, în 19 iulie.  Numai că cererea fost respinsă dintr-o eroare procedurală, căci era în contradictoriu cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, care nu are capacitate procesuală, și nu împotriva la Municipiul Cluj-Napoca prin primar, cum apare de obicei în procese. Cererea față de Untold SRL a fost respinsă ca inadmisibilă, căci primăria e cea care trebuie să ia măsuri.  Firma reclamantă are de plătit cheltuieli de judecată piperate către Untold.

Soluția pe scurt: ”Admite exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta a pârâtei Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de reclamanta S.C. MIRELA BEAUTY SOLUTIONS S.R.L., în insolventa, prin administrator judiciar MBA INSOLVENCY S.P.R.L. , în contradictoriu cu pârâta PRIMARIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA, ca fiind formulata împotriva unei persoane fara capacitate procesuala de folosinta.

Respinge, ca inadmisibila, cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de reclamanta S.C. MIRELA BEAUTY SOLUTIONS S.R.L., în insolventa, prin administrator judiciar MBA INSOLVENCY S.P.R.L. în contradictoriu cu pârâta S.C. UNTOLD S.R.L. Obliga reclamanta S.C. Mirela Beauty Solutions S.R.L. la plata catre pârâta S.C. Untold S.R.L. a sumei de 11.012,97 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.”

Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la pronuntare, adică din 27 iulie 2018.

Mirela Beauty Solutions SRL este deținută de o anume Mirela Gruiță, cu care nu am reușit să luăm legătura. La numărul de telefon afișat în dreptul firmei pe site-ul Ministerului Finanțelor ne-a răspuns o persoană care ne-a spus că a deținut firma mai demult, sub altă denumire.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina