fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » O echipă de la INM s-a clasat pe locul 2 în cadrul Marii Finale a Competiţiei internaţionale THEMIS
Echipa INM ajunsă în marea finală Themis

O echipă de la INM s-a clasat pe locul 2 în cadrul Marii Finale a Competiţiei internaţionale THEMIS

Echipa Institutului Naţional al Magistraturii, formată din auditorii de justiţie Andreea Elena Asproniu, Luminița Gabriela Mareș și Cristina Anamaria Perijoc, coordonată de doamna formator Roxana Rizoiu, a obținut locul al II-lea în cadrul Marii Finale a Competiţiei internaţionale THEMIS, Ediția a XIII-a, desfăşurată în perioada 28 – 31 octombrie 2018 la sediul Ecole Nationale de la Magistrature (ENM) din Paris, Franța. Câștigătoare a ediției din acest an a fostdesemnată o echipă a Franței.

În Marea Finală din acest an au concurat pentru marele premiu opt echipe, reunind primele două echipe clasate în cadrul fiecăreia dintre cele patru secţiuni (semifinale) ale concursului, desfășurate anterior, după cum urmează: o echipă reprezentând Austria, o echipă reprezentând Bulgaria, două echipe reprezentând Franţa, o echipă reprezentând Portugalia, o echipă reprezentând Republica Cehă, o echipă reprezentând România și 1 echipă reprezentând Ungaria. Domeniul de concurs al acestei ultime etape a fost Dreptul la un proces echitabil (Art.47 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE și Art. 6 din CEDO).

În ediția THEMIS din acest an au fost înscrise trei echipe ale Institutului Național al Magistraturii. În perioada 24 – 27 aprilie 2018, una dintre echipe, compusă din auditorii de justiție Constantinescu Ion Dan, Haimana Delia Mihaela și Nistor Cîrstoc Alexandru Constantin și coordonată de către domnul procuror Ștefan Tudorel, formator cu normă întreagă al INM, a participat la Competiție în cadrul Semi-finalei A – categoria Cooperarea internațională în materie penală.

O altă echipă română, coordonată de către doamnele judecător Florescu Gabriela și Bădin Tania,de asemenea formatori cu normă întreagă ai INM, alcătuită din auditorii de justiție Popa Emanuela, Tudor Ioana Adelina și Țintă Andreea Sorina a participat, în perioada 7 – 10 mai 2018, la Semi-finala B -Drept european al familiei.

Echipa INM calificată în Marea Finală a concurat, sub îndrumarea și coordonarea doamnelor judecător Florescu Gabriela și Galiș Veronica, ambele formatori ai INM în materia dreptului Uniunii Europene, la cea de a treia Semi-finală, C – Drept procesual civil european, desfășurată la Salonic, în Grecia, în perioada 4 – 7 iunie 2018

Reamintim faptul că acest eveniment internațional dedicat formării inițiale a viitorilor judecători și procurori a fost organizat pentru prima dată în anul 2006, la inițiativa INM, în parteneriat cu Centrul de Studii Judiciare din Portugalia (CSJ) și s-a bucurat de un succesprogresiv, implicând un număr tot mai mare de state care au dorit să trimită echipe reprezentante.

În anul 2010 evenimentul a fost inclus în catalogul programelor de formare al EJTN (European Judicial Training Network), în scopul adaptării şi extinderii formatului original al proiectului.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina