fbpx

O avocată hotărâtă: ”Voi aștepta în fața Curții Supreme motivarea deciziei in cazul Ferma Băneasa”

Avocata Ana Popa din Baroul București a anunțat pe Facebook că va aștepta în fața Înaltei Curți motivarea deciziei în dosarul ”Ferma Băneasa”, în care e condamnat colegul Robert Roșu. Mâine se împlinește termenul prelungit.

”Spre aducere aminte. Cu acelasi banner in brate, pe care il pastrez in birou, sa nu care cumva sa uit eu insami de Principiile de baza ale Rolului Avocatului, voi astepta, in fata Curtii Supreme, motivarea deciziei in cazul Ferma Baneasa.

Numai astazi nu este maine, iar maine se implineste termenul (deja prelungit) de redactare a motivarii. Astazi, ICCJ nu stie sa ne zica nici daca va fi motivata maine decizia, nici daca a fost prelungit termenul. Nu se stie nimic. Tacere totala. O fi confidentiala aceasta informatie?

Pana atunci, colegul si prietenul nostru, avocatul Robert Rosu, sta intr-o celula, inghetand de frig la propriu si mancand te miri ce si mai nimic, asteptand, rabdator, motivarea.

Motivarea sta intotdeauna la baza pronuntarii solutiei de catre judecator si nu solutia la baza motivarii. Lucrurile sunt, deci, simple. Ai pronuntat o solutie numai dupa ce ai deja rationamentul prefigurat in minte, pe baza problelor si a actelor din dosar. Care e problema, atunci? De ce nu se motiveaza?

Inteleg ca probe, ioc, ca avocatul si-a exercitat doar profesia si e imposibil sa motivezi o astfel de condamnare. Dar, totusi, cata bataie de joc sa mai induram? Cata umilinta? Cata nepasare? Cata prematuritate a cailor de atac, pe motiv ca ne grabim, ca nu e motivarea inca. Mai stati linistiti la locurile voastre pana la motivare.

Eu rabdare nu mai am, desi stau la mine acasa, in caldura si mancand dupa bunul plac ce si cat vreau. Imi doresc sa vad odata motivarea, nu ca sa o citesc, ca mi-e ca uit si dreptul pe care il stiu, ci pentru ca ea ii deschide lui Robert dreptul la caile extraordinare de atac.

Prin urmare, chiar singura de-oi fi, incepand de saptamana viitoare, eu voi astepta motivarea la Curtea Suprema.”, a scris avocata Ana Popa.

#alaturideRobert

Comments

comentarii

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision. Roxen spune că această piesă este una extrem de personală, dar se bucură că juriul a ales această piesă, pentru că are energia necesară.... Citește mai mult
Horoscop 5 martie 2021. Află ce zodie poate primi noi oferte de colaborare și cine trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate.... Citește mai mult
Emil Boc este dezamăgit deoarece noul prefect de Cluj face parte din UDMR și nu PNL. Primarul este interesat ca noul prefect să respecte toate simbolurile naționale și spune că nu va accepta nici „cel mai mic derapaj”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns