fbpx

Clasare pentru societățile de distribuție și furnizare gaze naturale în cazul unei explozii la un bloc din Târgu Mureș

Avocaţii din cadrul Iordăchescu & Asociaţii au obţinut o soluţie de clasare într-un dosar complex al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Mureş în care au fost cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare şi distrugere din culpă două dintre cele mai mari societăţi furnizoare şi distribuitoare de energie din ţară.

Dosarul penal s-a format în decembrie 2014 ca urmare a unei explozii care a avut loc la un bloc de locuinţe situat în Târgu Mureş pe fondul unei acumulări de gaz metan. În urma acesteia, un copil de zece ani şi o femeie au fost răniţi şi întregul etaj 4 al imobilului a fost distrus.

Pe parcursul cercetărilor organele de urmărire penală au analizat eventualele conduite culpabile în legătură directă cu producerea evenimentului ale tuturor persoanelor implicate, fiind puse sub urmărire inclusiv societăţile responsabile cu distribuţia şi furnizarea gazului metan.

Datorită caracterului extrem de tehnic al problematicii analizate, în dosar s-a apelat la sprijinul de specialitate al Institutului Naţional pentru Securitate minieră şi protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani şi al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

În cursul anului 2020 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Mureş a clasat cauza cu privire la societăţile implicate în distribuţia şi furnizarea gazului metan, apreciind că acestora nu le poate fi reţinută nici o culpă în legătură cu producerea evenimentului. Soluţia de clasare a fost confirmată la data de 12 februarie 2021 de către un judecător din cadrul Judecătoriei Târgu Mureş.

Echipa de avocaţi din cadrul Iordăchescu & Asociaţii care au asigurat asistenţa şi reprezentarea celor două societăţi în acest dosar a fost coordonată de avocatul partener Florin A. Roman.

Comments

comentarii

Guvernul a decis cine va fi noul prefect la Clujului. Este vorba despre tânărul avocat Tasnádi István Szilárd din UDMR.... Citește mai mult
UBB Cluj-Napoca susține Universitatea București pentru decizia de a exmatricula cei 45 de studenți care au fraudat mai multe examene.... Citește mai mult
Sinucidere șocantă! Un tânăr de doar 23 de ani a fugit gol pușcă prin cartier, iar apoi s-a aruncat de la etajul 6.... Citește mai mult
O nouă dezbatere CIIC va avea loc joi, 4 martie 2021, începând cu ora 17:00. Dezbaterea va fi în mediul online.... Citește mai mult

Lasă un răspuns