fbpx

A nins un pic și la Cluj-Napoca și a prins firmele de deszăpezire pe nepregătite. A venit iarna prea repede în februarie FOTO/VIDEO

A nins un pic și la Cluj-Napoca, în comparație cu alte zone din țară, și tot a prins firmele de deszăpezire pe nepregătite. Dimineață, șoferii au avut bătăi de cap pe străzile din oraș. Un bunic care își ducea nepoții la școală a ajuns cu mașina în șanț. Pentru autorități, a venit iarna prea repede… în februarie.

În cartierul Iris, pe o străduță în apropiere de podul Porțelanului, un autoturism a alunecat când a virat stânga și a ajuns în șanțul de pe partea dreaptă a străzii. Mașina era condusă de un bărbat care își ducea doi nepoți la școală.

Un echipaj de poliție locală a trecut prin Piața 1 Mai, cu girofarul pornit, dar nu avea nicio treabă cu situația drumurilor.

Chiar și bulevardul ce duce la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca era acoperit cu zăpadă și se circula cu dificultate pe el, după cum se vede în fotografia trimisă de o cititoare.

”Așa arătau la 07:30 TOATE străzile din oraș, fără excepție. (Nu că la ora asta ar arăta altfel). Ce mama zmeilor au făcut “deszăpezitorii” toată noaptea?!?!?!? Adică, sunt nici 10 cm de zăpadă- deci nu se pune problema să nu fi putut face față ninsorii; de viscol, ce să mai zic – lipsește cu desăvârșire. Și totuși, i-a “luat pe nepregătite”, a scris Alma Trad pe Facebook, unde postat o poză din cartierul Bună Ziua.

Un cititor ne-a trimis pe office@clujust.ro footgrafia de mai jos din cartierul Andrei Mureșanu.

În iulie 2016, Primaria Cluj-Napoca a atribuit licitatia publica privind concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire din municipiu pentru o perioada de 8 ani. Aceasta a fost organizata pe 2 loturi, care, practic impart municipiul Cluj-Napoca in doua sectoare. Pentru fiecare sector au fost depuse oferte separate, iar in urma finalizarii de catre comisia de licitație a procedurii de atribuire au fost desemnați urmatorii castigatori:

Sectorul I, lotul I:

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. .

Sectorul II, lotul II:

ASOCIEREA S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. – S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. .

La momentul demararii procedurii de licitație, municipalitatea a stabilit o valoare estimata a contractului care va fi incheiat de 158.198.076,08 lei fara TVA, din care 80.745.979,72 pentru lotul 1 si 77.452.096, 36 pentru lotul 2.

Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Pentru a stabili acest lucru, s-a realizat un punctaj care a luat in calcul atat prețurile unitare pe tipuri de lucrari, cat si investițiile asumate de catre furnizorul de servicii, respectiv valoarea redevenței pe care acesta se obliga sa o achite municipiului Cluj-Napoca pentru concesionarea serviciilor de salubrizare si deszapezire.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!