Adrian Roșca, proprietarul casei umbrite de bloc

Municipiul Cluj-Napoca, obligat să achite prejudiciul creat prin autorizarea nelegală a unui bloc

Municipiul Cluj-Napoca, în solidar cu un constructor falit, a fost obligat, din nou, să achite circa 65.000 de euro proprietarilor unei case umbrite de un bloc. Instanța a obligat pârâții la repararea prejudiciului cauzat prin avizarea nelegală a PUD-ului și emiterea în mod nelegal a autorizației de construcție pentru blocul de pe strada Câmpului.

După 7 ani de judecată, cazul casei umbrite de bloc de pe strada Câmpului din Cluj-Napoca a ajuns din nou la Judecătoria Cluj-Napoca în luna mai, ca urmare a unei decizii controversate a Înaltei Curți, despre care puteți citi AICI

Judecătorul Simona Mihai care a preluat dosarul l-a soluționat într-un timp foarte scurt, spre bucuria reclamanților, care se luptă de atâția ani pentru a li se face dreptate.

Astfel, în 5 mai, s-a dat o amânare din cauza constructorului: ”Lipsa de procedura cu pârâtul Seulean Ioan. Termen pentru repetarea procedurii de citare cu acesta la domiciliul procesual ales, indicat de reprezentantul reclamantilor si, totodata, pentru efectuarea demersurilor necesare aflarii domiciliului actual si complet al acestui pârât.”

În 12 mai, judecătorul a hotărât să grăbească lucrurile : ”Dispune, din oficiu, preschimbarea termenului de judecata fixat pentru data de 18.08.2016, la data de 30.06.2016, sala 162, ora 9.00, pentru câmd se citeaza toate partile.”. Așadar, în 39 iunie, s-a amâna pronunțarea pentru data de 14 iulie 2016.

Soluția pe scurt: 

”Admite cererea extinsa si precizata formulata de reclamantii Roșca Adrian Cosmin si Roșca Ana Monica.

Obliga pârâtii Șeulean Ioan si Municipiul Cluj Napoca, în solidar, la repararea integrala a prejudiciului în suma de 283.757 lei cauzat reclamantilor prin avizarea nelegala a PUD-ului cu nr.56035/27.03.2008 si emiterea în mod nelegal în favoarea pârâtului Șeulean Ioan a autorizatiei de constructie nr.1210/25.07.2008 de catre pârâtul Municipiul Cluj Napoca si nerespectarea autorizatiei de constructie de catre pârâtul Șeulean Ioan.

Obliga pârâtii în solidar la plata cheltuielilor de judecata de 16.684 lei.

Obliga pârâtii în solidar la plata în favoarea Statului a sumei de 5212,5 lei.

– 50% din valoarea taxei judiciare de timbru în fond si în apel, pentru care reclamantii au beneficiat de scutire de 50%.

Obliga pârâtul Seulean Ioan la plata sumei de 3475 lei în favoarea Statului român, pentru care pârâtul Seulean Ioan a beneficiat de scutire de 50% în recurs.

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”

Prin urmare, proprietarii casei, Adrian și Monica Roșcan, au primit aceeași sumă, la virgulă, pe care o stabilise și Curtea de Apel Cluj, înainte de decizia ÎCCJ. Amintim că primarul Emil Boc a susținut că ”Primăria nu a greșit”. După noul cod de procedură civilă, pârâții mai au o singură cale de atac împotriva sentinței, după care se va termina definitiv procesul.

bloc casa campului3

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns