fbpx
Judecător Gabriel Năsui

Judecător din Cluj, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a judecătorului Gabriel Adrian Năsui, judecător la secția de contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel Cluj, și a omului de afaceri Cristian Baboș (Babos Holding)

Năsui este pus sub acuzare pentru fapte din perioada când era la Judecătoriei Cluj Napoca. Acuzațiile sunt de luare de mită si fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cristian Ioan Baboș este acuzat de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În cursul anului 2008, inculpatul Năsui Gabriel Adrian, în calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, a acceptat și primit cu titlu de mită de la inculpatul Baboş Cristian Ioan foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro. Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentință favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant.

În perioada 30.05 – 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpați au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul „a achitat” suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan.”

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.740 euro depusă de Năsui la o unitate bancară şi indisponibilizarea acesteia la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a instanţei de judecată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Târgu Mureş.

În 2014, același judecător a fost mutat disciplinar de CSM în alt județ pe motiv că s-a pozat în jacuzzi alături de omul de afaceri de mai sus.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!