Motivele rezilierii contractului pentru Centrul de Deșeuri. Se face licitație pentru continuarea lucrărilor

CLUJUST vă prezintă motivele invocate de Consiliul Județean Cluj în scrisoarea de reziliere a contractului trimisă asocierii ce trebuia să ridice Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID). Constructorii au termen până în 10 noiembrie să elibereze șantierul.

Scrisoarea CJ Cluj a fost adresată asocierii Atzwanger SPA – Ladurner Impianti SRL – Confort SA- Vel Service SA.

”Așa cum rezultă din procesele-verbale întocmite de reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj în datele de 15.09.2014, 16.09.2014, 17.09.2014, 18.09.2014, 23.09.2014, 30.09.2014 și din fotografiile atașate acestora, în șantier nu se desfășoară nici o activitate (nefiind asigurată nici măcar paza, organziarea de șantier fiind închisă cu lacăt).

Aceeași concluzie reiese din adresa SC Tahal Consulting Engineers LTD (societatea care asigură supervizarea lucrărilor din partea Beneficiarului) nr.5109/16.09.2014, înregistrată la sediul Consiliului Județean Cluj sub. nr.17422/17.09.2014, respectiv faptul că în datele de 15.09.2014 și 16.09.2014 Antreprenorul nu a mobilizat personal sua utilaje.”, se arată în scrisoare.

Inignerul desemnat să supravegheze a concluzionat că nici lucrările de remediere, la care a fost obligat constructorul ca urmare a unei expertize, nu se realizează.

”Lucrările de remediere se execută în șantier de către Antreprenor într-un ritm foarte redus și cu utilaje și personal insuficient. Angajamentul Antreprenorului reiterat declarativ este fără o concretizare în lucrările desfășurate în șantier.”, a precizat inginerul.

Într-o adresă a firmei Tahal trimisă la CJ Cluj se arată întârzierile proiectului: ”Până la această dată, la obiectivul de investiție ”Centru de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj” au fost executate doar un procent de 66% din lucrări, deși conform graficului de execuție trebuiau executate cel puțin 90%”

Antreprenorul are termen până în 10 noiembrie să se conformeze la următoarele cerințe ale conducerii CJ Cluj:

– Veți înceta toate activitățile, cu execepția celor dispuse de către Inginer

– Veți lua toate măsurile pentru a proteja proprietatea sau siguranța lucrărilor și a bunurilor aflate în amplasamentul lucrărilor

– Veți evacua toate materialele și bunurile care au fost procurate și nu au fost puse în operă

– Veți preda Inginerului toate bunurile solicitate de către acesta, toate documentele (inclusiv cele de proiectare) întocmite de către sau pentru Andreprenor, urmând ca acesta să acționeze în conformitate cu prevederile art.15.3

– Veți încheia cu reprezentanții Beneficiarului un proces-verbal de predare-primire în care vor fi evidențiate toate lucrările și bunurile predate

La data de 10.11.2014 veți părăsi șantierul cu toate utilajele și angajații dumneavoastră, inclusiv ai subantreprenorilor

– Veți respecta orice altă prevedere legală sau contractuală care nu a fost menționată, dar este aplicabilă în speță

Lucrările la centrul de deșeuri erau subcontractate societății Construcții Napoca a omului de afaceri Ioan Bene.

Președintele Consiliului Județean, Vakar Istvan, spune că se lucrează la caietul de sarcini pentru licitația privind continuarea lucrărilor. ”Oricum în această perioadă de iarnă nu se mai putea lucra, așa că facem licitația, iar în primăvară sperăm să se continue lucrările. Până la sfârșitul lui 2015 trebuie finalizat centrul, altfel riscăm procedura de infrigment”, a spus Vakar Istvan.

Valoarea CMID se ridică la 25 de milioane de euro, bani asigurați în cea mai mare parte din fonduri europene.

Comments

comentarii

Germania intenționează să reintroducă controlul paşapoartelor la toate frontierele terestre, în tentativa de reducere drastică a numărului de persoane care intră în ţară fără viză.... Citește mai mult
Peste 30.000 de clujeni s-au distrat copios în ultimele zile de vacanță, datorită Festivalului Stradal WonderPuck, ediția a 8-a.... Citește mai mult

2 comentarii

  1. Atentie, conclziile expertizei au fost impuse de oficialii Cj, vezi Mariana Ratiu, in acest sens pentru profesorul expert marioneta au fost schimbate conditiile de participare la licitatia pentru expertiza tehnica. Verificati, totul se regaseste in adresele CJ.Doar asa a ajuns dl Roman sa intocmeasca expertiza.

  2. Asa cred ei ca pot scapa de problemele pe care singuri le au creat. Din pacate pentru ei urmeaza CAD unde vor fi analizate problemele din punct de vedere tehnic de catre experti tehnici. In baza acestor concluzii se vor cere in instanta daunele potrivite impotriva celor care au gresit! Abia astept sa i auzim apoi pe “stralucitii” oleleu, ratiu, gaci, salanta si marioneta vakar! Sper ca daunele sa fie cerute si personal!!

Lasă un răspuns