fbpx

Moraru Iorga susține că Kovesi i-a cerut urgentarea dosarului unui politician care voia să o numească ministru al Justiției pe Gîrbovan

Fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a declarat duminică seară, la Antena 3, că şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

Potrivit procuroarei Moraru Iorga, trimisă recent în judecată pentru favorizarea făptuitorului, motivația lui Kovesi era că politicianul în discuție intenționa să o numească ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

”Trebuia desemnat premierul României şi era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu dosarul. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi”, a afirmat procurorul Mihaiela Iorga, care nu a făcut public numele fostului ministru.

Iorga a relatat că i-a explicat şefei DNA că nu sunt suficiente probe la acel moment, iar continuarea cercetării ar fi implicat o cerere către Parlament.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina