Nicolae ”Miki” Nagy (stânga), Irinel Columbeanu și Matei Miko

Miki de la Webcar, furnizorul de mașini de lux pentru VIP-uri, în arest la domiciliu. Are un asociat puternic!

Miki de la Webcar, cum este cunoscut clujeanul Nicolae Nagy, fondatorul Webcar.ro și cel care prin mai multe firme aducea mașini de lux din Germania pentru VIP-uri, a fost arestat la domiciliu în mega-dosarul de evaziune în care este cercetat. Nagy are prieteni în lumea bună din București și Cluj, dar și un asociat pe măsură din Miercurea Ciuc.

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj a dispus arest la domiciliu pentru clujeanul Nagy Nicolae, care este cunoscut ca Nagy Miklos (Nicolae în maghiară), de unde și porecla Miki. În dosar, a fost arestat la domiciliu și Berki Zoltan, care ar fi controlat zeci de firme-bidon și care era mandatat cu scoaterea banilor de la bancă. Acesta a intrat în atenția Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor după ce a scos de la Banca Transilvania 20 de milioane de lei, iar a doua zi s-a prezentat la sediul băncii pentru a mai ridica alte 6 milioane de lei.

Miklos Nagy, cunoscut mai mult sub numele de Miki de la Webcar este un personaj cunoscut în lumea bună din București și Cluj, pentru care aducea mașini de lux din străinătate. De altfel, la lansarea Webcar.ro din noiembrie 2013, în albumul foto de pe pagina de Facebook apar nume sonore precum Irinel Columbeanu și Matei Miko. Prezentatoarea evenimentului a fost celebra Ramona Bădescu. Tot atunci a fost expusă prima mașină electrică Tesla Model S vândută în România.

lansare webcar nagy si vip-uri (1)

Și dacă tot vorbim de celebrități, Nagy ”Miki” Nicolae este și asociat cu un puternic om de afaceri, soțul unei foste vedete playboy din România. Mai întâi vedeți infografia de mai jos cu societățile în care este asociat Nagy și apoi le dezvoltăm în parte.

schema firme nagy miki

În firmele Web Motors și ELG Motors, înregistrate în Harghita, cu obiecte de activitate comerț cu autovehicule, Nagy le are asociate pe Cserveny Anamaria, Sarbu Raluca – Nicoleta,  și Balazs Gabriella – Dalm. Web Motors nu a depus bilanț la Finanțe pe anul trecut.

În decembrie 2014 a fost înființată la Cluj firma Web Top Motors, care are obiect de activitate tot comerț cu autovehicule. În aceasta sunt asociați Miki Nagy și Koto Melinda. Aceștia doi dețin și firma Webleasing SRL din Cluj, care administrează portalul Webcar.ro, dar care a avut anul trecut o pierdere netă de 170.577 lei.

Zsolt Csergo si Nicoleta Luciu (sursa foto libertatea.ro)
Zsolt Csergo si Nicoleta Luciu (sursa foto libertatea.ro)

În februarie 2014, a fost înființată firma ROAD FEST SRL în Miercurea Ciuc, Harghita, în care clujeanul Nagy este asociat cu nimeni altul decât omul de afaceri Zsolt Csergo, soțul celebrei Nicoleta Luciu. Acesta are o avere estimată la 60 de milioane de euro.

Extras din Monitorul Oficial

– domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 931 Activitati sportive;
– activitate principala: 9319 – Alte activitati sportive;
– capital social: tip capital: privat (autohton + strain),  capital social total: 200 RON, integral varsat, total parti sociale: 20 a cate 10 RON fiecare, valoare participare straina totala: 100,0 RON, echivalent EUR participare straina totala: 22,31 EUR, valoare participare straina totala RON: 100,0 RON;
– fondatori:
1. NAGY NICOLAE, asociat, capital social total: 100 RON, integral varsat, total parti sociale: 10 a cate 10 RON fiecare, cota de participare la beneficii: 50%, cota de participare la pierderi: 50%;

2. CSERGO ZSOLT, asociat, capital social 100 RON, integral varsat, echivalent EUR capital social total: 22.31 EUR, total parti sociale: 10 a cate 10 RON fiecare, cota de participare la beneficii: 50%, cota de participare la pierderi: 50%;

– administrator: RAFAIN ZOLTAN, puteri conferite: depline; putere reprezentare: conform actului constitutiv; data numirii: 14.02.2014, tip durata: nelimitat;

Miki Nagy este cercetat de DIICOT Cluj într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 4,5 milioane euro, în care au avut loc în 14 octombrie nu mai puțjn de 78 de percheziții. Patru persoane au fost reținute în acea zis, iar trei sunt în arest la domiciliu și una sub control judiciar. Alte două sunt cercetate în libertate. Procurorii îi acuză și de constituirea unui grup infracțional organizat și continuă cercetările cu privire la schema prin care erau aduse mașinile și nu se plătea TVA.

Comments

comentarii

Simona Halep va evolua alături de Andre Agassi și Steffi Graf într-un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival 2024. Halep a fost întâmpinată de primarul Emil Boc pe Aeroportul Cluj.... Citește mai mult
Astăzi, 14 iunie, începe la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania.... Citește mai mult

Lasă un răspuns