fbpx

Mihai Chezan, condamnat definitiv în SUA la 3 ani de închisoare. Este fugar!

Artizatul țepei Tower, Mihai Chezan, a fost condamnat definitiv în Statele Unite ale Americii, sub numele de Michael Chezan, la 3 ani de închisoare pentru complicitate și instigare la căsătorie frauduloasă. Judecătorul notează că inculpatul este fugar.

Vestitul Mihai Chezan s-a întors de vreo lună în România din SUA, unde plecase de când a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru înșelăciune în dosarul ”Tower”, cu o sută de păgubiți și un prejudiciu de 6 milioane de euro. Apariția lui Chezan în Cluj a fost surprinzătoare, mai ales că nu a mers la termenul de judecată, ci a încercat să vorbească cu rectorul USAMV, așa cum au arătat colegii de la Ziar de Cluj, și a fost pe la mai multe agenții imobiliare. Clujust.ro vă dezvăluie astăzi motivul acestei întoarceri subite a lui Chezan în România.

În 2 iunie, o instanță de apel din SUA a judecat apelul ui Michael Chezan împotriva unei sentințe de condamnare la 3 ani de închisoare, iar în data de 20 iulie, instanța de apel a confirmat sentința. Prin urmare, aceasta a rămas definitivă. În decizie se arată că, nefiind un cetățean american, acesta urmează să fie deportat deoarece frauda la căsătorie este agravantă dacă inculpatul este condamnat la cel puțin 12 luni de închisoare.

Fugar

În primă instanță, Chezan a pledat vinovat. În apel, s-a răzgândit. Argumentul principal al lui Chezan în apel a fost că a primit asistență judiciară ineficientă la instanța de district, deoarece nu a fost avertizat că dăcă pledează vinovat, este sigură deportarea sa. Dacă i s-ar fi spus asta, susține inculpatul, ar fi optat să meargă la judecată în speranța de a fi achitat. Așa că a cerut judecătorului din apel să-l lase să retragă pledoaria de vinovat și să-și încerce șansa la proces. Din păcate pentru el, sentința instanței de district a fost confirmată. Autoritățile americane sunt în curs de trimitere a sentinței și a mandatului de executare a pedepsei către autoritățile române.
”Inculpatul nostru a încercat să se sustragă de la deportare, în ciuda faptului că a pledat vinovat și a sentința, neprezendându-se la Biroul Penitenciarelor până la 8 iunie, data de predare stabilită de către judecătorul districtual. În prezent, el este un fugar.” Curtea mai notează că inculpatul a evitat condamnarea pentru fraudă ipotecară, pledând vinovat pentru fraudă la căsătorie.

Decizia în limba engleză

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Emil Boc și-a anunțat, sâmbătă, 13 aprilie, candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Mainardi Food și Asociația Pizzerilor Napoletani din Oradea organizează în premieră prima ediție de „Mainardi Pizza Cup” 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns