Acasă » SPECIAL » Mesajul emoționant al unui tânăr jurist francez care se stabileste în România: ”Acest vis devine realitate”

Mesajul emoționant al unui tânăr jurist francez care se stabileste în România: ”Acest vis devine realitate”

După trei ani în care a venit în România la școli de vară și stagii de practică, inclusiv la Cluj, tânărul francez Nicolas Hamouy-Durkheim a hotărât să se stabilească în România. Acesta a scris pe Facebook, în română, un mesaj emoționant despre cât de frumoase sunt țara și poporul nostru.

Înainte de a lua avionul de la Metz către capitala României, Nicolas a scris ”Un mic mesaj de recunoştinţă în clipa plecării mele la Bucureşti şi la noua mea viaţă românească:

În primul rând, vă mulțumesc tuturor celor care m-aţi ajutat să descopăr această țară, această cultură și, uneori, m-aţi tratat ca pe un veritabil membru al familiei voastre. Se ştiu ei.

Mulţumesc ELSA Iași, care a organizat cea mai bună şcoală de vară din viața mea, în urmă cu trei ani, când am pus picior pentru prima oara în țară. Vă mulțumesc ELSA Cluj-Napoca şi ELSA Craiova prin intermediul cărora am realizat trei stagii magnifice. Mulțumesc STEP VP care a realizat întotdeauna o treabă incredibilă. Mulțumesc diverşilor profesori de stagiu, care,pe lângă faptul că m-au învaţat atatea despre sistemul de justiţie românesc , m-au călauzit ca amici. Îi mulţumesc în mod special domnului Iuga Calin, care, pe lângă faptul că este un avocat excelent, este o persoană de mare omenie.

A trăi în România, a avea șansa de a avea un anturaj de tineri atât de promiţători, de a studia un sistem de drept atât de apropiat de cel al nostru (sistemul de drept francez) pentru a ajuta francezii, care fac alegerea să se stabilească în România, să învețe o limbă atât de frumoasă, a fost întotdeauna un vis. Astăzi, acest vis devine realitate și se datorează în mare parte tuturor românilor pe care i-am întalnit şi tuturor celor care au crezut în acest proiect nebunesc. Vă iubesc!”

Nicolas Hamouy-Durkheim va urma un doctorat pe drept administrativ la Universitatea București și colaborează cu casa de avocatură a decanului Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.

Despre experiența lui Nicolas la Cluj, din 2016, puteți citi AICI 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina