fbpx
Coada de la Serviciul de Înmatriculări Cluj (sursa foto Ioan Bîldea)

După ce s-a eliminat timbrul de mediu, clujenii au dat năvală la Înmatriculări

După ce s-a eliminat timbrul de mediu în 1 februarie, clujenii cu mașini second din import au dat năvală la Serviciul de Înmatriculări. Oamenii se pun la coadă de la 3 dimineața, iar următoarea programare online este în aprilie!

La data de 1 februarie a intrat în vigoare Legea 1/2017 privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, care la Art. XII prevede: ”Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 119 din 4 martie 2013, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 37/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga”. Și au început cozile la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto Cluj.

”Coada e formata de la ora 3:00 (in unele zile se formeaza de seara dupa ora 21:00). “Lista” cuprinde 153 de persoane(inainte de 7:30). Oare chiar nu se poate face nimic?”, a scris fostul consilier Ioan Bîldea pe Facebook. Răspunsurile altor oameni au fost diverse:

”Se poate face ceva! Sa nu mai inmatriculeze romanii atatea gunoaie de masini si sa nu se mai zgarceasca la 100-200 de euro ca au asteptat toti sa se scoata taxa, sa faca din RO cimitirul de masini al Europei”

”Oameni buni, sistemul merge OK, la acest serviciu cel putin. Faptul ca toti oamenii au asteptat sa vina 1 februarie sa nu mai plateasca taxa, a dus la supraaglomerare. In rest nu este coada, se pot si programari online, tot tacamul. Oamenii au program extins, sa rezolve cat mai multe dosare, dimineata se elibereaza doar 180 de nr. De la aparat. Daca se termina aceste dosare inainte de ora 18:00 se mai iau si alte dosare..”

Un bărbat atrage agenția că ”functiona sistemul online, dar romanii s-au asezat in fata gardului, si a doua zi cand au venit oamenii cu programare, au facut scandal ca ei stau de ore bune la coada …. Despre ce vorbim ? ? ? Si cultura romanului e de vina”

Numai că Bîldea spune că următoarea programare online e peste două luni: ”In 7 aprilie e urmatoarea data cand te poti programa online! in 7 aprilie!!!”

”De ce ne limitam doar la programare online? De ce nu incercam sa facem si inmatricularea tot online? Se poate crea un portal prin care sa fie depuse toate datele, adeverintele, etc. Chiar daca necesita si interventie umana “lucru manual”, asta se poate face cu portile inchise intr-un mediu productiv, ferit de distractii si presiune de la public. Ulterior actele sa fie trimise prin curierat la domiciliu”, este de părere Alin Muntean.

Voi ce părere aveți?

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina