fbpx

Mașini de 700.000 de euro ridicate de poliție din târgul auto Cluj VIDEO

Polițiștii de la furturi auto au ridicat mai multe mașini, în valoare totală de 700.000 de euro, din târgul de la Florești, județul Cluj, cunoscut și ca Oserul de mașini.

Polițiștii, ajutați de zeci de jandarmi, au efectuat percheziţii la domiciliile a 30 de persoane, la sediile sociale şi punctele de lucru a 16 societăţi comerciale, din judeţele Cluj, Alba şi Prahova, precum şi în parcul auto din comuna Floreşti.

Activităţile au vizat persoane bănuite că, în perioada 2013-2014, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi importat autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, pe care le-ar fi comercializat pe teritoriul României, fără să fi declarat şi achitat TVA.

”Sumele de bani sustrase de la plata taxelor către bugetul de stat, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi generat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 10.000.000 euro.”, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt IPJ Cluj, Simona Vîrci

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor,  documente contabile, tehnică de calcul şi peste 15.000 de euro.” Totodată, s-a dispus indisponibilizarea a 34 de autoturisme, în valoare de peste 700.000 de euro. ”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

politia la targul oserul auto cluj  (2)

În baza mandatelor de aducere emise, 30 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj pentru audieri. Față de 17 dintre acestea, cu vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

La acţiune au fost angrenaţi peste 200 de poliţişti de investigare a fraudelor, de investigaţii criminale, poliţişti rutieri, criminalişti şi luptători ai structurii de acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Poliţiştii clujeni au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Prahova, Maramureş, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare, precum şi de peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.).Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult
Un tânăr din Cluj-Napoca fost prins de jandarmi după ce vrut să intre în casă peste fosta concubină cu un cuțit. Acesta s-a automutilat și a ajuns la spital.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!