fbpx

Mandat european pe numele evadatului Bartuş: “Nu vreau să mă întorc în Franţa”

Curtea de Apel din Nancy, Franţa, a emis mandat european de arestare pe numele evadatului Alexandru Cristian Bartuş. Acesta a cerut instanţei din Cluj să nu-l trimită în Franţa şi să-şi termine de executat pedeapsa în România. Autorităţile franceze spun că mai are de executat 3 ani şi 8 zile de închisoare. Bartuş: “Dacă eram Francez, poate că eram eliberat condiţiona”

Alexandru Cristian Bartuş are o condamnare de 10 ani de închisoare în Franţa. În 29 iulie 2013 a primit permisie din penitenciarul Nancy şi nu s-a mai întors. Detalii AICI. În 29 ianuarie a ajuns la Cluj mandatul european de executare a pedepsei, în care scrie că mai are de executat 3 ani şi 8 zile. Asta după ce Bartuş a fost arestat preventiv în Cluj în 8 ianuarie, a evadat şi a fost prins după două săptămâni.

Bartuş a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, sub escorta a doi “mascaţi” de la Poliţie. Bărbatul de 32 de ani a declarat în instanţă că nu doreşte să se întoarcă în Franţa. “În perioada 2011 -2012 am avut cereri către Ministerul Justiţiei din Romania ca sa fiu transferat in Romania. Si prin consulatul de la Strasbourg am trimis. Doresc să se verifice. Eram în inchisoare de 5 ani 8 luni, timp in care nu mi-am vazut familia. Am primit raspuns afirmativ, insa nu au fost efectuate procedurile pentru transfer Doresc sa ispăşesc pedeapsa in Romania”, a spus Bartuş.

Mandatul de arestare in Franta a fost emis in august 2013. Nu se stie de ce a ajuns asa tarziua la Cluj. Bartuş a povestit cu seninătate la Curtea de Apel Cluj că a primit permisie din penitenciarul de la Nancy in 29 iulie 2013 si că in acea zi a venit in Romania. Inculpatul a cerut recunoasterea hotărârii de condamnare in Romania. “Rog instanta sa execut aici, m-am si casatorit. Nu am pe nimeni in Franta.”, a spus Bartuş.

Instanta clujeană a emis adresa catre Curtea din Doubs pentru a comunica hotărârea de condamnare, in baza careia s-a emis mandatul european de arestare şi informatii despre executarea pedepsei. Termenul este pe 20 martie.
“Am avut activitati in penitenciar. Inainte cu un an aveam drept de eliberare conditionată. Pe teritoriul Frantei nu intotdeauna ni se aplică acelasi drept. Dacă eram francez poate eram eliberat”, a spus evadatul.

Bartuş a mai fost trimis în Franţa cu mandat european în 14 noi 2007.

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns