Acasă » PROCESE » ”Maestrul offshore” din România și ceilalți inculpați din dosar, achitați de Curtea de Apel Cluj
Kiss Lazlo

”Maestrul offshore” din România și ceilalți inculpați din dosar, achitați de Curtea de Apel Cluj

Kiss Laszlo Gyorgy, poreclit de presă ”maestrul offshore” după ce a oferit consultanță unor nume grele precum Sorin Ovidiu Vîntu, Marian Iancu sau Fathi Taher, a fost achitat de Curtea de Apel Cluj în dosarul trimis în judecată de DIICOT Sălaj. Și ceilalți inculpați, între care avocatul Constantin Neacșu, au fost achitați.

Inculpatul Kiss Laszlo Gyorgy, încarcerat în Penitenciarul Bucuresti Jilava ca urmare altui dosar, a fost achitat de instanța din Cluj pentru săvârsirea infractiunii de constituire de grup infractional, pentru o unica infractiune continuata de complicitate la inselaciune, pentru o unica infractiune continuata de complicitate la spalare de bani și o unica infractiune continuata de complicitate la evaziune fiscala.

Ceilalți inculpatți, Rodica Carmen Cheregi, Alin Iordache, Mariana Iordăchescu şi Constantin Neacșu, de profesie avocat și cel care a atras competența Curții de Apel, au fost achitați și ei. De asemenea, a incetat procesul penal fata de inculpatul Florin Gheorghe Iordache, care a decedat la data de 31 mai 2017. Amintim că procesul a început în ianuarie 2016.

De asemenea, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondate actiunile civile exercitate de catre partile civile, adică mai multe firme de asigurări, între care Euroins, Groupama, Astra și Carpatica.

Instanța a respins ca nefondata solicitarea ANAF prin DGRFP Cluj – AJFP Salaj de luare a masurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor.

Totodată s-a ridicat masura asiguratorie a sechestrului instituita prin Ordonanta din 18 aprilie 2013 a DIICOT BT Salaj asupra unor sume de bani și a unor bunuri mobile și imobile.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel in termen de 10 zile de la data comunicarii copiei minutei hotararii.

Sentința a fost deja atacată cu apel de către patru firme de asigurări.

Potrivit rechizitoriului, Rodica Carmen Cheregi., Alin Iordache, Mariana Iordăchescu, Kiss Laszlo Gyorgy şi Constantin Neacșu, în vara anului 2007, au aderat la grupul infracţional organizat constituit de către Ioan Cheregi (decedat în 2014) şi Florin Gheorghe Iordache, ”în scopul sprijinirii sau, după caz, săvârşirii alături de aceştia a infracţiunilor de înşelăciune în activitatea de intermediere în asigurări, spălarea banilor obţinuţi din înşelăciune şi de evaziune fiscală, cu ajutorul unui mecanism controlat în fapt de către aceştia, compus din societăţi româneşti cu asociaţi şi administratori societăţi offshore”

Mai jos puteți citi poziția prezentată de avocatul Neacșu pentru Clujust.ro cu privire la proces.

Cum am ajuns, ca avocat care doar a redactat acte, inculpat…

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina