fbpx

”Măcel” la examenul pentru notariat! 67 din 100 de grile au fost contestate. 3 răspunsuri modificate

Un fleac, i-au ciuruit! Candidații de examenul pentru notariat din noiembrie se plâng de subiectele primite. A fost un număr record de contestații și doar în cazul a 3 întrebări s-a modificat baremul după analizarea contestațiilor. Pentru ”distracție” candidații au plătit câte 3900 de lei fiecare!

La examenul din 21 noiembrie au fost 374 de candidați și au fost depuse 141 de contestații ce au vizat 67 din cele 100 de grile.

Baremul a fost modificat în cazul a trei grile după soluționarea contestațiilor.

Spre exemplu la grila nr. 90 — ”contestaţiile formulate de un număr de 69 (şaizeci şi nouă) candidaţi se admit şi, în temeiul art. 14 alin. (5) din Regulamentul pentru organizarea şi desfăşurarea examenulut sau a concursului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar, se va anula grila, întrucât aceasta are trei variante de răspuns corecte [varianta de răspuns de la punctul a) este, de asemenea, corectă, potrivit dispoziţiilor art. 58 alin. (6) lit. b) din Legea nr. 36/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare], iar punctajul atribuit acestei grile urmează a fi acordat tuturor candidaților.”, potrivit procesului-verbal de soluționare a contestațiilor.

Pe grupurile de pe Facebook, candidații au discutat inclusiv despre varianta de a da în judecată Institutul Notarial Român, susținând că examenul a fost o bătaie de joc pe bani mulți.

Subiectele de la examen

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [428.51 KB]

Procesul verbal de soluționare a contestațiilor

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [297.20 KB]

Citește mai jos un interviu cu tânără care a reușit cu brio la examenul din ianuarie.

Mit spulberat: O absolventă de UBB din 2021 a intrat prima pe Cluj la notariat la primul examen după absolvire

Comments

comentarii

Elevii de liceu vor studia noi materii, care sunt incluse în programa școlară, și vor deveni obligatorii din anul 2025-2026.... Citește mai mult
Până unde poate merge incompetența angajaților din ministere? România nu are stand la unul dintre cele mai importante târguri de turism din Europa.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!