fbpx

Lista actualizată cu țările pentru care carantina este obligatorie la intrarea în România

Din Europa sunt pe listă: Franţa, Belgia, Spania, Marea Britanie, Andorra, Olanda, Luxemburg, Malta, Elveția, Irlanda, Polonia, Vatican, Croația și altele.

Se aprobă lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta”, se arată în ultima hotărâre a CNSU.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat și lista ţărilor sau zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Dacă înainte figurau mai mult de 50 de țări, acum, în listă mai sunt doar 29 de țări.

Din Europa sunt pe listă: Franţa, Belgia, Spania, Marea Britanie, Andorra, Olanda, Luxemburg, Malta, Elveția, Irlanda, Polonia, Vatican, Croația și altele.

Din listă a ieșit carantina pentru Statele Unite ale Americii.

Pe ultima listă erau următoarele state: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Porto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franța, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Seint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curacao, Giorgia, Qatar.

Ca și până acum, instituirea restricţiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau ţări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii, iar ridicarea lor are loc la data  emiterii hotărârii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns