fbpx

Un polițist, un medic și un asistent medical, condamnați la CA Cluj pentru că au ajutat un șofer beat

Curtea de Apel Cluj a condamnat, definitiv un Agent de poliție, un medic de gardă și un asistent medical pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Mai exact, au ajutat un sofer beat să scape de dosar penal.

Curtea de Apel Cluj a condamnat, la data de 21 octombrie 2020,  trei inculpați, respectiv:

un agent de poliție din cadrul I.P.J. Maramureș, pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului șifals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an și 10 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani;
un medic de gardă, pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an și 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;
un asistent medical, pentru comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an și 7 luni închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Potrivit DGA, În cauză, cei trei inculpați au fost trimiși în judecată la data de 14 octombrie 2019, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.

În sarcina polițistului s-a reținut faptul că, în data de 2 martie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent de poliție cu atribuții pe linie de poliție rutieră, în incinta unei unități medicale, împreună cu celelalte două cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia.

Suspectul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și ar fi trebuit să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, sens în care polițistul a consimțit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului (martor în cauză) și nu de la persoana care a săvârșit fapta.

Totodată, polițistul a atestat prin semnătura sa mențiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns