Acasă » ȘTIRI » Liceul O. Ghibu a notificat Inspectoratul Școlar Cluj printr-o absolventă, acum avocată
Liceul Onisifor Ghibu

Liceul O. Ghibu a notificat Inspectoratul Școlar Cluj printr-o absolventă, acum avocată

Liceul Onisifor Ghibu a notificat Inspectoratul Școlar Județean Cluj să-i comunice actul prin care s-a decis reducerea numărului de clase de a IX-a și să sisteze orice demers până la clarificarea tuturor aspectelor de ordin juridic. Conducerea liceului acuză ISJ că a modificat planul de învățământ ”din pix”, fără a-i comunica hotărârea. Notificarea a fost depusă prin avocata Camelia Iusco, absolventă de Ghibu, care a luat cazul pro bono și spune că va merge până în pânzele albe.

Prin notificare, se solicită să i se comunice liceului în termen de 3 zile hotărârea sau orice alt act (propunere, avizare, raport, decizie) al Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Cluj privind reducerea numărului de clase a IX-a pentru anul școlar 2016-2017 în ceea ce privește Liceul Teoretic Onisifor Ghibu.

De asemenea, se cer criteriile de selecție a liceelor pentru care se modifică planul de școlarizare, precum și, după caz, Hotărârea Consiliului de Administrație sau orice alt act prin care au fost adoptate.

”Vă solicităm ca până la clarificarea tuturor aspectelor de ordin juridic privind modificarea Planului de școlarizare aferent anului școlar 2016-2017 propus de noi să SISTAȚI orice demers de natură a afecta interesele instituției noastre.

Având în vedere maniera în care Inspectoratul Școlar Județean a înțeles să modifice Planul de școlarizare propuse de noi, încalcă prevederile Ordinului 5530/2011 privind Regulamentul cadru de organizre și funcționare a inspectoratelor școlare care prevede că activitatea Inspectoratului trebuie să se desfășoare respectând principiile transparenței, imparțialității și eficienței.

Totodată, apreciem că simpla modificare ”din pix” a planului de învățământ aferent anului școlar 2016-2017, fără a se aduce la cunoștința noastră Hotărârea și criteriile de selecție prin care s-a decis aceasta, contravine normelor legale și constituie un abuz instituțional.

Considerăm că modificarea Planului de învățământ propus, aferent anului școlar 2016-2017, în sensu desființării unei clase a IX-a este injustă, abuzivă și nelegală”, se mai arată în notificare.

camelia iusco (1)La sfârșitul notificării, reprezentanții liceului atenționează ISJ că dacă nu se conformează cererilor, vor apela la instanțele judecătorești.

Avocata Camelia Iusco (foto) a încheiat un contract de reprezentare a liceului pro bono. ”Sunt absolventă a acestui liceu cu o bogată tradiție si nu am putut sta deoparte față de nedreptatea pe care a creat-o Inspectoratul. Vom depune, de asemenea, petiții către Institutia Prefectului și Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Chiar dacă este un caz pro bono, voi lupta până în pânzele albe pentru a ajuta liceul”, a spus avocata.

Notificarea către Inspectoratul Școlar

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!