fbpx

Legea ”Fugarul plătește” a fost adoptată de Parlament și merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul prin care fugarii sunt obligaţi să suporte cheltuielile de aducere în ţară. ”Legea “Fugarul plătește” a devenit realitate. A fost adoptată chiar acum de Parlament. Legea merge la promulgare”, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu

Proiectul de lege iniţiat de către Ministerul Justiţiei reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată, cât şi modalitatea de recuperare a cheltuielilor ocazionate de aducerea lor în România.

Proiectul a fost votat cu 259 voturi pentru după ce Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil pentru forma adoptată inițial de Senat.

Proiectul prevede că autoritățile române au drept de acțiune în regres la instanța civilă competentă pentru recuperarea cheltuielilor ocazionate de aducerea în țară a persoanei solicitate.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [72.10 KB]

”Legea “Fugarul plătește” a devenit realitate. A fost adoptată chiar acum de Parlament. Legea merge la promulgare”, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu

„Fugarii trebuie să se gândească de două ori înainte să fugă de justiţia din România. Asta pentru că legea ”fugarul plăteşte” a fost adoptată  de Parlament şi  va merge la promulgare. Se ştie că unii dintre condamnaţi şi-au descoperit valenţe de atleţi penali și ştiţi bine cât a cheltuit Statul român  în 2023 ca să aducă înapoi fugariim aproape 10 milioane de lei, pe care puteam să-i cheltuim mult mai util.

Ministerul Justiţiei a făcut acest proiect  de bun simţ și anume ai fugit de justiţia din ţară, îți plătești costurile pentru aducerea ta în ţară, nu le mai plătește Statul român. Suntem pe drumul cel bun”, a afirmat Alina Gorghiu despre proiectul de lege care a trecut de Parlament.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns