fbpx
Acasă » ȘTIRI » Lazăr a izbucnit: ”Să vedem care e adevărul despre manipularea penibilă care a apărut în spațiul media!”

Lazăr a izbucnit: ”Să vedem care e adevărul despre manipularea penibilă care a apărut în spațiul media!”

Procurorul general al PÎCCJ, Augustin Lazăr, i-a dat replica ministrului Justiției, Tudore Toader, care a anunțat recent că a demarat procedura de evaluare, invocând un protocol între Ministerul Public și SRI din 2016, de care nu ar fi știut. Lazăr a arătat că ministrul a aflat de protocol din luna martie și că acesta a fost denunțat de părți.” Să vedem care este adevărul despre manipularea penibilă care a apărut în spațiul media”, a spus Lazăr, după care a arătat corespondența cu Ministerul Justiției și CSM pe tema acestui protocol.

“Bine ați venit la Ministerul Public într-o perioadă, din păcate, foarte sensibilă pentru justiţie şi pentru statul de drept din România, în care avem nevoie de media mai mult ca niciodată pentru a face cunoscut adevărul despre activitatea Ministrului Public. Este un context în care manipularea opiniei publice este folosită ca instrument pentru destabilizarea activității procurorilor. Aceasta declarație are rolul de a stabili adevărul. Consider și o chestiune de onoare și o datorie profesională să clarific toate suspiciunile și interpretările false apărute abundent în spațiul public. În spiritul transparenței instituționale, pe care am promovat-o, voi face publică corespondența pe care am purtat-o cu CSM și ministrul Justiției”, a spus la început Augustin Lazăr.

“Toate protocoalele încheiate cu SRI au fost denunțate, ele fiind lipsite de efecte. Ele au fost încheiate ca mod de lucru generalizat în România, apoi au fost denunțate și au devenit lipsite de efect în contextul suspiciunilor din spațiul public. Se poate lucra și fără protocoale. Probabil că greșeala a fost că ele au fost secretizate. Dar, dacă ne uităm la ce se refereau unele dintre protocoale, cum este cel din 2016, și avem în vedere că este vorba de siguranța națională, atunci putem înțelege că un document ar trebui să aibă caracter de secret de stat, nu să fie plimbat pe toate site-urile și posturile TV, unde dacă ar fi comentat de specialiști..Dar se fac niște show-uri care nu fac bine nimănui, nici acestei țări, nici justiției, nici Ministerului Public. Pentru aceasta am hotărât că este important să vedem aceste documente, să vedem care este adevărul despre manipularea penibilă care a apărut în spațiul media. Îi spun penibilă pentru că nu-mi este indiferent. A face pe cineva ignorant, a manipula, este o insultă la adresa opiniei publice inteligente”. a declarat Lazăr.

”În mod constant, pentru desecretizarea protocolului din deccembrie 2016, primul demers a fost făcut la data în 13 martie 2017. (…) Eu vă prezint nişte documente pentru a vedea cine cum le mai interpretează”, a mai spus Lazăr.

Declarații de presa susținute de Procurorul general, Augustin Lazar

Declarații de presa susținute de Procurorul general, Augustin Lazar(via privesc.eu) #live #stiripesurse

Publicată de stiripesurse.ro pe Luni, 27 August 2018

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina