fbpx

La a doua încercare, Ana Maria Edu a devenit procuror general al Parchetului Curții de Apel Cluj

După ce în 2014 a pierdut lupta pentru șefia Parchetului Curții de Apel Cluj cu Laura Oprean, procurorul Ana Maria Edu a câștigat recent concursul pentru această funcție importantă, la care a mai participat Violeta Trăistaru. Diferența dintre cele două candidate de fost de 11 sutimi.

Fostul prim procuror al Parchetului Tribunalului Cluj, Ana Maria Edu, a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general la Parchetul Curţii de Apel (PCA) Cluj, la care s-a înscris și Violeta Trăistaru, prim procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Cluj, potrivit Făclia de Cluj

Concursul a început în 24 martie şi s-a finalizat în 28 iunie. Candidaţii au susținut un test psihologic eliminatoriu, au prezentat un plan de conducere a unităţii şi susținut un examen de management.

Potrivit datelor de pe site-ul CSM, Ana Maria Edu a fost punctată la planul de conducere cu nota 8,09, iar la examenul de management a obţinut nota 9,40, media fiind de 8,74. Violeta Trăistaru a primit la proiectul de management nota 8,67 iar la examen 8,60, media finală fiind 8,63.

Câştigătoarea concursului pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj are deja experienţă în funcţie de conducere. Ea s-a aflat aproape şase ani în fruntea Parchetului Tribunalului Cluj, din care și-a dat demisia în 2014 pentru a participa la concursul pentru șefia Parchetului Curții de Apel, când, însă, a pierdut în fața Laurei Oprean. În mai 2016, Oprean a fost promovată în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României, context în care funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Cluj a rămas vacantă.

Ana Maria Edu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul UBB în anul 1997, fiind numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. În 2006, Edu a fost promovată la Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar la scurt timp s-a transferat la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

La Parchetul Curţii de Apel Cluj a fost scos la concurs şi postul de procuror general adjunct, pentru care s-a înscris doar procurorul Florin Magyar. Acesta a obţinut la prima probă nota 10, iar la examenul de management nota 9,20, media fiind de 9,60.

Urmează că plenul Consiliului Superior al Magistraturii să valideze rezultatele concursului.

Comments

comentarii

Îmbătrânirea populației României dă motive de îngrijorare economiștilor. VEZI care este vârsta medie a Clujului.... Citește mai mult
Gospodinele pot pune pe masa de Rusalii fructe și legume proaspete. Piața volantă din centrul Clujului are program prelungit astăzi, până la 17:30.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!