fbpx

Jurnalistul Liviu Alexa îl dă în judecată pe senatorul Alin Tise

Jurnalistul Liviu Alexa a anuntat public că îl va da în judecată pe senatorul PDL Alin Tise pentru că l-a acuzat de santaj și îi va cere despăgubiri.

Liviu Alexa a explicat pe site-ul ZiardeCluj.ro, pe care îl conduce, de ce îl va da în judecată pe Alin Tișe. 

“Pentru ca are gura mai mare decat alti politicieni, Alin Tise transforma dezvaluirile presei locale despre afacerile imobiliare ale familiei sale in acuzatii de santaj, uitand ca este persoana publica si ca are un cu totul alt statut decat o persoana privata.

Daca scrii despre declaratia de avere a lui Alin Tise, esti santajist. Daca scrii ca la botezul copilului sau a primit foarte multe mii de euro cadou, esti santajist, daca scrii ca are o activitate parlamentara penibila, esti jurnalist santajist. Daca scrii ca si-a transformat familia intr-un zid de interpusi pentru a construi un imobil de 12 etaje in mijlocul Clujului, esti jurnalist santajist. Daca nu ii adresezi osanale si limbi in dos, tu, jurnalist, oricare ai fi, esti santajist.

Dupa o serie de “pozitii” latrate pe pagina personala de facebook, Alin Tise a nominalizat isteric ca eu sunt jurnalistul santajist. Acuzatie pe care nu am de gand sa o trec cu vederea, asa cum a facut acum peste un deceniu Liviu Man.

Asa ca il voi actiona in judecata si voi cere o suma consistenta in acest sens. Rareori sunt dispus sa fac asemenea gesturi, fiindca de obicei noi, jurnalistii, suntem cei dati in judecata. Am foarte mari sanse de castig, pentru ca domnul senator Alin Tise nu va putea demonstra acest lucru. Sunt gras, ma iau in gura cu cititorii, dar defectul asta nu il am.

Si voi demonstra ca santajistul este chiar el, care incearca sa puna presiune pe mine pentru a ma opri sa mai scriu in ziar despre business-urile lui.

Intr-o ultima scrisoare adresata “fanilor”, ii cheama pe toti cei care au fost santajati de catre mine sa i se alieze. Stiti cu totii ca nu sunt un fricos, dar alierea unor infractori sau a unor corupti care au strigat in gura mare in anii 2000 ca Liviu Man ii “santajeaza” prin dezvaluirile facute in ziare a dus la arestarea lui. De ce ma tem de asemenea ralieri este ca Florin Mornaila, noul sef al DIICOT, este un prieten bun de-al senatorului Alin Tise si ma pot astepta la orice.

Ma pot astepta ca, avand in vedere criticile constante pe care i le-am adresat lui Mircea Hrudei, Mornaila sa fie mai sensibil la o rugaminte de-a lui Tise in ceea ce ma priveste.

Presiunile pe institutii sunt o trasatura genetica a familiei Tise – notarita Camelia Tise, nevasta de senator, a avut tupeul sa ma sune intr-o seara si sa imi interzica (!) sa mai scriu despre sotul ei. Aceeasi notarita, mare player imobiliar, este cea care recent a pus presiune pe functionarii din Primarie, intervenind peste ei si luandu-i la trei-pazeste ca sa grabeasca avizele constructiei imobilului de 12 etaje pe care il vor face in buricul targului.

Ca presiunile au avut efect, am aflat astazi, cand ni s-a confirmat ca turnul de 12 etaje al familiei Tise a “trecut”, printr-o gaselnita de conjunctura, astfel incat sa nu mai fie nevoie de niciun fel de aviz de la Monumente.

Reiterez pe aceasta cale rugamintea adresata domnului senator Alin Tise de a depune plangere la institutiile abilitate daca se simte santajat de ziarul pe care il conduc sau de catre mine. Sa demonstreze in ce consta santajul si care este obiectul lui.

Dar tot eu il anunt public ca vom continua sa scriem atat despre activitatea sa profesionala, cat si despre afacerile pe care le face el sau familia lui de la inaltimea functiei de senator. Inteleg ca dumnealui se considera un Iisus al politicii, inteleg ca toata lumea ii vrea raul, inclusiv premierul Victor Ponta, care il santajeaza trimitand Corpul de Control la verificari pentru banii cheltuiti la edificarea Cluj Arena.

Dar sa inteleaga si el ca poate sa ajunga ministru de Interne in umbrarul oricarei guvernari, poate sa ajunga sef la Consiliul Judetean sau primar, eu voi fi tot aici.”, a scris Liviu Alexa.

Potrivit StirideCluj.ro, in ianuarie 2012, Alin Tise l-a amenintat pe un alt jurnalist, Mihai Soica, ca-l va calca cu masina.

Alin Tise a emis un comunicat prin care îsi prezinta pozitia fata de demersul jurnalistului. Din nou, senatorul Tise il face ”santajist” si ”nenorocit”

”Au trecut doar câteva zile până când jurnaliştii şantajişti au revenit în arena şi au început şantajul. Aşa cum vă spuneam unul dintre ei are o atitudine de frustrare şi nemulţumire personală. Anunţul făcut cum că m-ar da în judecată mă impresionează până la lacrimi. În acelaşi timp mă determină să continui ce am început şi să fac apel la toţi cei care au fost şantajaţi, oameni publici, care nu şi-au făcut publicitate pentru că aveau nevoie de ea ci ca să aibă linişte, să vină alături de mine. Bolgger-ul Liviu Doru Alin Alexa mă determină să spun încă o dată lucrurilor pe nume.

A dorit să intre în PDL şi să candideze deputat în colegiul Grigorescu – Mănăştur. M-am opus atunci categoric să fac echipă cu un om care încă din anul 2005 m-a discreditat, calomniat, insultat în mod constant. A candidat independent şi clujenii i-au aplicat o lecţie. La vremea respectivă, eram „cel mai performant candidat şi cel mai bun om politic” şi nu mai ştia cum să le ceară clujenilor să ne acorde un vot în echipă, lipindu-şi numele de al meu, mai-mai că obţine un vot. După aceasta, a dorit să intre în PSD. PSD l-a refuzat în mod evident. Acum încearcă să-l discrediteze pe primar şi pe alţi colegi din PDL şi să adune semnături pentru a-l suspenda pe primarul Emil Boc.

În istoricul relaţiei cu Liviu Doru Alin Alexa îmi amintesc cum proaspăt intrat într-o funcţie publică am fost vizitat de el cu propunerea de a mă “face mare”, evident pe bani. L-am refuzat, spunându-i că familia mea nu munceşte pentru a-i plăti lui bani. După acel moment de refuz, au urmat aproape 8 ani de şi atacurile la adresa persoanei mele au continuat. Îi amintesc doar un moment din acel episod în care am fost sunat şi mi s-a propus ca un articol denigrator la adresa persoanei mele (care spunea în mod mincinos că mama mea urmează să schimbe şeful poliţiei judeţene, ea fiind prietenă cu mama unui poliţist) poate să „nu apară pentru că s-a spart un server al acelei redacţii şi poate dispărea articolul”. Evident că am refuzat acel troc, iar articolele au apărut.

Revenind la actualitate, nu critica activităţii mele de senator mă deranjează (aceasta poate fi urmărită pe site la Senat) şi nici informaţiile publice despre familia mea, ci faptul că indivizi plătiţi indirect din bani publici, de firme care l-a rândul lor sug bani publici, se pretind deontologi moralişti. Am să dau câteva exemple. Blogger-ul Liviu Doru Alin Alexa afirmă:

– că a dezvăluit presei care a fost darul de la botezul copilului. Minciunică! Darul primit a fost informaţie publică, declarată de mine în declaraţia de avere, nicidecum o dezvăluire;
– că prin interpuşi construiesc un imobil de 12 etaje. Minciunică! Firma care a depus dosarul pentru avizarea construirii este firma asumată de familia mea, de soţia şi fratele meu, informaţie publică la ORC şi în declaraţia mea de avere de pe site la Senat, deci nu ascunsă, deci nu este o dezvăluire;
– că a dezvăluit că sunt proprietarul mai multor imobile. Minciunică! Încă din mai 2008, când am fost ales Preşedinte al CJC, în declaraţia mea de avere figurau un număr de imobile dobândite în perioada anterioară intrării în politică, deci nu este o dezvăluire; (declaraţiile de avere din 2008 stau dovadă). Asta demonstrează că înainte de a fi politician am realizat ceva în viaţă şi sunt mulţumit de asta.

Atitudinea nesimţită a acestui impertinent, Liviu Doru Alin Alexa, nu se opreşte doar la persoana mea, ci trece şi la soţia mea, pe care o acuză nici mai mult nici mai puţin că a făcut presiuni asupra funcţionarilor din primărie pentru a elibera un aviz legal pentru o construcţie. Cum poate un nenorocit să afirme că soţia mea a făcut presiuni, dacă după 9 luni şi 37 de memorii – plângeri administrative de la depunerea dosarului încă nu fusese avizat, iar terenul pentru familia Tişe s-a vândut cu 300 eur/mp, cel mai scump preţ pus de primăria din Cluj-Napoca?! Toate acestea în condiţiile în care familia mea nu a cerut nimic altceva decât ce s-a aprobat anterior, în mod legal, vecinului meu, în aceleaşi condiţii, cu aceleaşi aprobări, fără nici o derogare legală.

Cum poate un nenorocit să afirme că soţia mea l-a sunat pentru a-i interzice să scrie despre soţul ei, când de fapt prin politica proprie de marketing i-a trimis un email în care a postat o fotografie cu mine cu capul în jos şi prelucrată care lăsa impresia că aş fi mort?! Solicitarea soţiei a fost să nu mai folosească acea imagine cu mine.”,  a scris Alin Tișe. 

 

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns