Arest prelungit pentru Uioreanu. A invocat probleme medicale

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Cluj a menţinut starea de arest preventiv a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu. Avocaţii acestuia au invocat in instanţă problemele medicale pentru care a fost internat la Spitalul Penitenciar Dej.

Are o problema de nevralgie la mana dreapta. O problema care se agraveaza pe zi ce trece, nu si-o poate misca. A stat internat circa 2 saptamani in Spitalul Penitenciar Dej, timp in care i s-au facut analize, radiografie si i s-au dat cateva calmante. Nu exista proceduri pentru aceasta afectiune care sa poate fi aplicate la Spitalul Penitenciar din Dej”, a declarat avocata lui Uioreanu, Smaranda Bara. 

Am aratat ca exista in aceasta cauza cu acuzatii identice aflate in stare de libertate si fara nicio masura preventiva. Persoane care in cele trei luni scurse nu au avut conduita sa tulbure procesul penal. Am solicitat instantei sa ofere acelasi beneficiu si domnului Bene”, a spus avocatul Mihai Neamţu.

Alături de Uioreanu, rămân în arest preventiv oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean. Prelungirea arestului de azi va fi atacată cu contestaţie la Curtea de Apel Cluj.

Luna trecută, judecătorul de cameră preliminară a motivat prelungirea arestului preventiv prin faptul că inculpaţii ar putea influenţa martorii şi bunul mers al procesului penal.

Ioan Bene
Ioan Bene

“În opinia judecătorului, buna desfăşurare a procesului penal include şi asigurarea că martorii nu vor fi influențați şi că procesul se va desfăşura în bune condiții fără să fie îngreunat de declarații contradictorii, oriîn regim de detenție, sub o strictă supraveghere, buna desfăşurare a procesului penal poate fi mai bine controlată.”, se arată în motivarea judecătorului de cameră preliminară din luna iulie.

“Referitor la toți inculpații este de observat modalitatea conspirativă de comitere a faptelor de care sunt acuzați, astfel încât o altă măsură preventivă  nu este plauzibilă că ar fi eficientă tocmai datorită experienței acestora în  aranjarea lucrurilor subterane, feriți de privirile celorlalți.”, a precizat judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel în iulie.

 

Comments

comentarii

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult
Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult

Lasă un răspuns