fbpx

Judecătorul din dosarul Uioreanu a vrut să se retragă din proces. Motivul e…pueril

Judecătorul de la Tribunalul Cluj din dosarul fostului președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, a formulat astăzi cerere de abținere. Un alt coleg judecător a judecat cererea și a respins-o. Motivul era oarecum pueril…la propiu.

Judecătoarea care judecă de șapte termene dosarul lui Uioreanu și a celorlalți patru inculpați a formulat înainte de termenul de astăzi o cerere de abținere din cauză. Motivul: fiica judecătoarei Alina Țopan este colegă de clasă la școală cu băiatul omului de afaceri Ioan Bene, inculpat în dosar. Un alt judecător a judecat cerere de abținere și a respins-o, astfel că procesul va fi judecat în continuare de același magistrat.

Rocsana Contras
Rocsana Contras

La termenul de astăzi, au fost audiați ca martori Bogdan Sauliuc, finul lui Uioreanu și angajat la Consiliul Județean, Rocsana Contras, membră PNL, fost angajată la Consiliu și angajată la ISU Cluj, și Ștefan Iliescu, jurist la Consiliul Județean.

Rocsana Contras a declarat că, pe vrema când lucra la Consiliul Județean, la secretariarul cabinetului președintelui, a primit un plic cu bani pentru președinte, dar că nu știe de la cine sunt și ce reprezintă suma. Tânăra a mai sus că Uioreanu l-a chemat nervos pe Răzvan Pop și i-a zis să dispară cu plicul din instituție.

Următorul termen de judecată va fi în 4 iunie.

În dosar sunt inculpați pentru fapte de corupție Horea Uioreanu, Iona Petran – consilier județena, Ioan Bene și Vasile Pogăcean – oameni de afaceri și Gabriel Davidescu director în compania UTI.

 

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!