fbpx

Judecătorul din dosarul Uioreanu a vrut să se retragă din proces. Motivul e…pueril

Judecătorul de la Tribunalul Cluj din dosarul fostului președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu, a formulat astăzi cerere de abținere. Un alt coleg judecător a judecat cererea și a respins-o. Motivul era oarecum pueril…la propiu.

Judecătoarea care judecă de șapte termene dosarul lui Uioreanu și a celorlalți patru inculpați a formulat înainte de termenul de astăzi o cerere de abținere din cauză. Motivul: fiica judecătoarei Alina Țopan este colegă de clasă la școală cu băiatul omului de afaceri Ioan Bene, inculpat în dosar. Un alt judecător a judecat cerere de abținere și a respins-o, astfel că procesul va fi judecat în continuare de același magistrat.

Rocsana Contras
Rocsana Contras

La termenul de astăzi, au fost audiați ca martori Bogdan Sauliuc, finul lui Uioreanu și angajat la Consiliul Județean, Rocsana Contras, membră PNL, fost angajată la Consiliu și angajată la ISU Cluj, și Ștefan Iliescu, jurist la Consiliul Județean.

Rocsana Contras a declarat că, pe vrema când lucra la Consiliul Județean, la secretariarul cabinetului președintelui, a primit un plic cu bani pentru președinte, dar că nu știe de la cine sunt și ce reprezintă suma. Tânăra a mai sus că Uioreanu l-a chemat nervos pe Răzvan Pop și i-a zis să dispară cu plicul din instituție.

Următorul termen de judecată va fi în 4 iunie.

În dosar sunt inculpați pentru fapte de corupție Horea Uioreanu, Iona Petran – consilier județena, Ioan Bene și Vasile Pogăcean – oameni de afaceri și Gabriel Davidescu director în compania UTI.

 

Comments

comentarii

Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult
Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident grav produs luni dimineața în localitatea Luna din județul Cluj.... Citește mai mult
Răzvan Nedu și Alex Benchea, cei doi sportivi din Lotul Național de Paraclimbing care văd împreună 1% pleacă într-o nouă expediție pentru România.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!