fbpx
Acasă » ȘTIRI » Judecătorul a menținut controlul judiciar pe numele lui Onuc, cu obligația de a nu construi. VIDEO cu el pe șantier

Judecătorul a menținut controlul judiciar pe numele lui Onuc, cu obligația de a nu construi. VIDEO cu el pe șantier

Judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Cluj-Napoca a menținut controlul judiciar pe numele inculpatului Traian Onuc, acuzat de țepe imobiliare. Măsura include obligația de a nu construi și vinde imobile. Un cititor ne-a trimis o filmare din 3 mai cu el pe noul șantier de pe Miko Imre, unde poate fi văzut des, potrivit surselor Clujust.ro. Contestația împotriva controlului judiciar a fost respinsă azi la Tribunal.

În urmă cu câteva zile, judecătorul de cameră preliminară de la Judecătorie a hotărât:

”În temeiul articolului 207 din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată împotriva inculpatului ONUC TRAIAN ( şi menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul ONUC TRAIAN.

În temeiul art.215, alin.1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

Traian Onuc

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

d) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă,

e) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus sau menţinut măsura;

f) să nu efectueze tranzacţii având ca obiect înstrăinarea de drepturi (reale sau personale) asupra imobilelor situate în Cluj-Napoca, str. Fabricii nr. 65-67 şi în Cluj-Napoca, str.Miko Imre, f.n. – corpuri C1 şi C2, respectiv antecontracte de vânzare-cumpărare cu privire la spaţiile compartimentate în cadrul construcţiilor ori cu privire la construcţiile edificate sau aflate în curs de edificare, după caz, contracte de schimb care vizează spaţiile în discuţie şi alte asemenea contracte de cesiune de drepturi cu titlu oneros ori gratuit.

g) să nu desfăşoare activităţi de construire şi activităţi conexe (organizare de şantiere, lucrări de construire, lucrări de utilare a clădirilor, lucrări de finisare a construcţiilor) respectiv orice alte activităţi desfăşurate în scopul producerii de bunuri imobiliare precum şi restaurare, reparare ori întreţinere cu privire la imobilele situate în Cluj-Napoca, str.Fabricii, nr.65-67, respectiv în Cluj-Napoca, str. Miko Imre, f.n. – corpuri C1 şi C2.

În temeiul art.215, alin.3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În temeiul art.215, alin.4 din Codul de procedură penală supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către organul de poliţie în raza căruia locuieşte efectiv inculpatul, în condiţiile legii.

În temeiul art.215, alin.5 din Codul de procedură penală, o copie a încheierii se comunică, în ziua pronunţării ei, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi celei în a cărei circumscripţie are interdicţia de a se afla acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.”, se arată în minuta încheierii judecătorului.

Amintim că în 14 februarie, o echipă de control de la Primăria Cluj-Napoca a împărțit amenzi firmei de construcții de la noul șantier de pe strada Miko Imre și a găsit la fața locului trei persoane care vroiau să cumpere apartamente.

În 15 martie, avocata unor părți civile din dosar a cerut arestarea preventivă a lui Onuc pe motiv că a continuat activitatea de a construi și vinde locuințe, dar cererea a fost respinsă pe motiv că nu sunt suficiente probe.

Nici asta nu l-a speriat pe Onuc, care a continuat să vină pe șantier .

Comments

comentarii

Lasă un răspuns