fbpx

Judecător Roxana Dan: ”Cred că nu suntem cu adevarat conștienți de dimensiunea violenței domestice și că are loc în toate păturile sociale”

Judecătoarea Roxana Dan de la secția civilă a Judecătoriei Cluj-Napoca a fost speaker la evenimentul TEDx Zorilor Women, unde a vorbit despre violența domestică.

”Am povestit despre femeia curajoasa si m-am intrebat daca are ea nevoie de sprijin din exterior

Stiati ca 1 din 5 femei(UE) a declarat la nivelul anului 2014 ca a fost victima abuzului fizic/sexual din partea partenerului actual de viata sau cel anterior? Dar ca 1 din 20 a fost violata? Ca dintre cele 5000 de ordine de protectie provizorii emise in primele 7 luni ale anului 2020, 96% au fost impotriva unor agresori barbati?

Cred ca nu suntem cu adevarat constienti de dimensiunea violentei domestice si ca ea are loc in toate paturile sociale, de la profesori universitari, cadre militare, avocati pana la persoane fara o educatie specifica.

De ce femeile abuzate nu au încredere în autorități?

Știați că un oraș ca cel în care locuim nu mai are în prezent niciun spațiu de găzduire a victimelor violenței, fie ele femei sau bărbați? Singura locație disponibilă pe întreg județul aparține Direcției de Asistența socială, este una secretă, pot sa va spun că nu este în Cluj și are o capacitate extrem de restrânsă.

Concluzia: este dificil să pleci din abuz, dar devine cu atât mai dificil dacă nu ai unde și daca nu are cine sa te sprijine!”, a relatat Roxana Dan

Urmează să postăm și video când va fi disponibil.

Comments

comentarii

În locul fostului Spital de Medicina Muncii, de pe strada Louis Pasteur, va fi amenajat un Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie. Marți a avut loc predarea-primirea amplasamentului unde se va ridica construcția.... Citește mai mult
Preţul energiei electrice în Europa a atins marți un nou nivel record, depăşind pentru prima dată pragul de 500 de euro pentru un Megawatt-oră.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!