fbpx

Judecător pus ”pe tușă” de CSM pentru 6 luni pentru întârzieri la motivarea hotărârilor

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a hotărât suspendarea pentru 6 luni a unui judecător pentru întârzieri repetate la motivarea hotărârilor.

Pe ordinea de zi soluționată a secției din cadrul Consiliului Superior al Magistraturi se arată: ”Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Siko Laszlo Csaba – judecător în cadrul Judecătoriei Târgu Mureș.

În baza art.100 lit. d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor republicată, cu modificările și completărilor ulterioare, aplică domnului Siko Laszlo Csaba – judecător în cadrul Judecătoriei Târgu Mureș, sancțiunea disciplinară constând în ”suspendarea din funcție pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. h) teza a II a din același act normativ”

Articolul 99 lit. h) se referă la ”nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”

O parte dintr-un dosar judecat de respectivul judecător s-a plâns pe internet: ”Am avut o cauza pe rolul Judecatoriei Tg.-Mures in care pe data de 04.04.2016 s-a pronuntat Hotarâre 1869/2016 04.04.2016. Desi au trecut deja doi ani si jumatate onorata instanta nu a binevoit sa motiveze, sa redacteze si sa ne comunice Hotararea. Am depus la registratura instantei nenumarate cereri de urgenatre a motivarii dar nu au avut se pare nici un efect . Cum sa procedez sa pot obtine acea hotarare deoarece de ea depinde luarea deciziei intr-un alt dosar in care este suspendata judecarea pana la ramanerea definitiva a hotararii in dosarul de care pus intrabarea? (…)

Sper ca sa se decida cumva dl.judecator Siko Laszlo Csaba sa formuleze motivarea hotararii….”, a comentat o persoană pe avocatnet.ro

Același judecător a mai fost sancționat. În 31 ianuarie 2018, Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acțiunea formulată de Inspecția Judiciară împotriva lui Siko Laszlo Csaba, judecător în cadrul Judecătoriei Târgu Mureş, și a dispus aplicarea sancțiunii contând în diminuarea drepturilor salariale cu 15% pentru o perioadă de 6 luni, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza a- II- a din legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, respectiv exercitarea funcției cu gravă neglijență.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina