fbpx

O parte din CSM a început să-l ”toace” pe Danileț pentru postările pe Facebook. Azi, încălcarea Codului deontologic

Secția de judecători a CSM a hotărât, cu majoritate, că judecătorul Cristi Danileț a încălcat Codul deontologic al magistraților printr-o postare pe Facebook referitoare la Tudorel Toader. Magistratul clujean mai așteaptă o pronunțare de la Secția pentru judecători în materie disciplinară cu privire la altă postare de pe Facebook referitoare la Armată.

”Secția pentru judecători a constatat încălcarea de către domnul judecător Cristi Danileț din cadrul Tribunalului Cluj a normelor de conduită reglemnetate de art. 9 alin.2 din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor (majoritate: 6 voturi DA, 3 voturi NU)”, se arată în pe ordinea de zi soluționată din 16 aprilie.

Articolul 9 alin. (2) din Codul deontologic prevede: ”Judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparţialitatea lor.”

Cristi Danileț a precizat pe Facebook, după aflarea soluției, că ”pentru încălcarea Codului deontologic un magistrat nu este sancționat, cel mult se ține seama de asta la evaluarea care se face o dată la câțiva ani, dar care nu se mai face pentru magistrații cu peste 20 ani vechime, cum sunt eu.”

De asemenea, secția pentru judecători în materi disciplinară a amânat pronunțarea pentru 7 mai în alt caz referitor la Danileț și postări pe Facebook. Judecătorul este acuzat de Inspecția Judiciară de încălcarea articolului 99 lit. a) din Legea 303/2004: ”manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”

Danileț a dat de înțeles în postarea de astăzi că se așteaptă să fie sancționat disciplinar: ”Lăsați că vă spun eu când voi fi sancționat disciplinar, cu ce și pentru ce anume. Urmează și asta, cu siguranță.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina