fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Judecatoarea Adina Lupea despre modificarile la CPP: “9 ani pentru nimic!” #reformedetocatnervidegeaba

Judecatoarea Adina Lupea despre modificarile la CPP: “9 ani pentru nimic!” #reformedetocatnervidegeaba

Judecatoarea Adina Lupea de la secția penală a Curții de Apel Cluj a analizat modificările la Codul de procedură penală (CPP), votate recent în Parlament, și a ajuns la concluzia că se revine la vechiul cod. Redăm mai jos postarea judecătoarei de pe Facebook:

9 ani pentru nimic!

Se revine la cele prevazute de legea micii reforme din 2010 sau la cele prevazute de vechiul cod de procedura penala, pana in 2014.

Apelurile pentru infractiunile urmarite la plangere prealabila sau pentru cele la care e posibila impacarea revin la tribunal.

Stramutarea se poate dispune din nou oriunde in tara, la instanta de acelasi grad.

Necompetentele de ordin public, cea dupa calitatea persoanei sau cea materiala, se pot invoca din nou oricand, pana la ramanerea definitiva a hotararii.

Se revine la notiunea de “indicii temeinice”.

Inregistrarile facute de parti sunt probe, la fel ca cele de pe camerele de supraveghere sau cele realizate in locuri publice.

Camera preliminara, care a fost marunt tocata prin numeroase decizii ale CCR si care a ingreunat si prelungit solutionarea cauzelor, se abroga.

Art.370/2 este de fapt art. 300/2 din vechiul Cod de procedura penala.

In rest, sunt prevazute unele garantii suplimentare pentru suspect, inculpat sau persoana supusa unor masuri de supraveghere. Nimic spectaculos, doar 9 ani de experiente esuate.

Oare unde sunt redactorii codurilor din 2014? Nu au nimic de spus? In codul penal se revine la infractiunea in forma continuata, la modul de calcul al pedepselor in caz de concurs de infractiuni, la prescriptia speciala din vechiul cod penal. Doar cu titlu de exemplu.

#reformedetocatnervidegeaba

Modificările complete la Codul de procedură penală și la Legea de organizare judiciară. Forma pentru promulgare

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina