Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a unei judecătoare controversate din raza CA Cluj

Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a unei judecătoare controversate din raza CA Cluj

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de eliberare din funcţie, prin pensionare, a judecătoarei Daniella Berbecariu de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, aflat în raza Curții de Apel Cluj. Numele judecătoarei a apărut în două scandaluri de proporții, unul anul trecut.

Potrivit presei, judecătoarea penalistă ar fi încadrat eronat o hotărâre, iar în urma contestării acesteia, un criminal a fost eliberat din arestul preventiv în 2012, fapt pentru care magistrata a fost sancționată de CSM.

Numele aceluiași magistrat apare într-o investigație DNA Cluj din 2017, în care se spunea că Berbecariu ar fi luat mită 100.000 de lei de la părinții unor acuzați de omor.

EVZ.ro a prezentat detalii din anchetă legate de judecătoarea Daniella Berbecariu de la Secția Penală a Tribunalului Bistrița. Magistratul judeca un dosar de omor, presupușii autori fiind Gheorghe și Nicolae Telcian.

În cursului anului 2016, mama celor doi frați Floarea Telcian a intrat în contact cu grefiera șefă Veronica Feher, căreia, susține DNA, i-ar fi dat, în trei tranșe, suma de 100.000 de lei, pentru ca judecătorul să emită o sentință favorabilă, în acest dosar. Sentința favorabilă era o pedeapsă ușor mai mare de zece ani.

Procurorii DNA au susținut în propunerea de arestare a grefierei că judecătoarea ar fi depus o parte din mita primită, mai exact suma de 10.000 de lei, în contul său de la BRD, în aceeași zi, 28 octombrie 2016, când grefiera a primit banii de la mama fraților Telcian.

Aceiași procurori arătau că, magistrastul Berbecariu Daniella a solicitat suma de 100.000 de lei. Suspecta Telcian Floarea, a remis prin intermediul lui Feher Veronica, în perioada octombrie-decebrie 2016, în două tranșe, suma de 90.000 de lei”. Ulterior, în data de 14 februarie, Telcian a mai plătit încă 10.000 de lei.

Grefiera a fost trimisă în judecată și condamnată, dar judecătoarea nu a fost pusă sub acuzare.

Daniella Berbecariu și soțul ei și-au investit economiile într-un teren de aproape 1.000 mp în intravilanul Cluj-Napoca, așa că poate vom mai auzi de ea, dar în calitate de investitor imobiliar.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina